Spicy KFC

Eller kjent som Korean fried chicken, er noe vi alltid ser etter når jeg reiser til utlandet. Jeg elsker alle de forskjellige og spennende sausene man kan bestille kyllingen med. En av favorittene må være den signatur korean spicy sausen, som er sticky, glinsende og har akkurat en perfekt balanse mellom det sterke, søte, salte og syrlige 🙂

I dag har jeg valgt å bruke kyllingbryst for å servere denne smaksrike retten med ris. Jeg blir aldri lei av disse smakene, og denne retten må virkelig bare prøves 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • INNBAKT KYLLING
  • 3 kyllingbryst (750 g)

  • 100 g mel

  • 75 g maisenna

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 eggehvite

  • Matolje til frityrsteking

  • SPICY SAUCE
  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss ketchup

  • 1 ss gochujang (koreansk chili paste)

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss honning

  • 1 ss brunt sukker

  • 1 ss riseddik/eddik

  • 1 ss ristet sesamfrø

  • 1 ss olje til steking

  • TILBEHØR
  • Kokt ris til 4-5 porsjoner

  • 1 hakket vårløk til topping

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å dele hvert kyllingbryst i store terninger. Jeg delte hvert stykke i 6-8 biter. Bland eggehvite sammen med kyllingen. Deretter kombinerer du mel, maisenna, salt og pepper sammen i en bolle, og blander det samme med sammen med kyllingen.
  2. Videre frityrsteker du kyllingen i en del matolje på medium høy varme i 8-10 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Legg de over på en rist eller tallerken med papir når de er ferdig stekte.
  3. Lag sausen i mellomtiden ved å blande sammen alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra hvitløken og oljen. Når all kyllingen er ferdig stekt, varmer du en panne med olje på medium høy varme. Fres hvitløken til du får en gyllenbrun farge. Senk varmen til lav og tilsett sausen. Rør godt i ca. 1 min.
  4. Tilsett kyllingen rett oppi sausen. Bland godt så kylling trekker i seg all sausen i ca. 2-3 min til. Ha helt til slutt oppi hakket vårløk.

Nå er det bare å glede seg til å servere denne smakfulle koreanske kylling retten med ris 🙂

Ta gjerne en titt på flere koreanske retter her 🙂

TIPS:

  • Gochujang eller koreansk chili paste kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Om du ikke synes sausen er sterk nok, kan du også tilsette mer av denne sausen.
  • Jeg har brukt koreansk soyasaus for en autentisk smak, men andre merker kan også brukes.
  • Du kan fint bytte ut brunt sukker med vanlig sukker.
  • Du kan også bruke kyllingvinger eller lår til denne oppskriften.

Ønsker dere en riktig fin start på uken,
Klem TuTu

4 Comments

  1. Jeg har nettopp kjøpt airfryer for å forhindre at det blir så mye søl og matolje. Jeg har prøvd pommes frites i den, men ble ikke veldig imponert.
    Vet du hvordan det er om kyllingen går i den istedenfor vanlig frityrgryte?

    • Heisann! Jeg har dessverre ikke testet denne med airfryer, men det går evt. an å prøve med halvparten av mengden først og se hva du synes 🙂 Den skal uansett dekkes med gode sausen, så tenker det skal gå fint.

  2. Aina Gardsteig

    Koreansk chillipaste, kan man bruke sambala olek? Jeg bor en plass som ikke er det største utvalget🙈
    Og hva er evt forskjellen?

    • Heisann, gochujang (koreansk chilipaste) og samba olek kommer fra for ulike land, og har derfor ulik smak. Vet flere har brukt sistnevnte da ikke har klart å finne gochujang og sagt at resulatatet ble bra 🙂

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*