Soyamarinert Laks Med Wokede Grønnsaker

Er dere klare for enda en enkel, rask og super god middag som tar deg maks 20 min? Soyamarinert laks er en storfavoritt hjemme hos oss. Ikke bare tar det deg kort tid å tilberede, men denne fisken kan serveres med så utrolig mye foskjellig. F.eks fra mine tidligere oppskrifter: ris, risnudler og eggnudler 🙂 I dag blir det med knasende gode og fargerike grønnsaker. Har du ikke akkurat disse grønnsakene, er det bare å bruke det du har i kjøleskapet 🙂

Ingredienser for 2 porsjoner

 • LAKS OG SAUS
 • 400 g Salma Laks

 • 2 ss soyasaus

 • 2 ss varmt vann

 • 1 ss brunt sukker

 • 1 ss oystersaus

 • 1 ts eddik

 • 1 ts sesamolje

 • 2 fed hakket hvitløk

 • Pepper til krydring av laksen

 • Matolje til steking

 • WOKEDE GRØNNSAKER
 • 75 g sukkererter

 • 1 gulrot i skiver

 • 1 fed hakket hvitløk

 • 1/2 blomkål i buketter

 • 4 ss kokende vann

 • 1 ss oystersaus

 • 1 ss olje til steking

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å blande sammen alle ingrediensene til sausen; soyasaus, varmt vann, brunt sukker, oystersaus, eddik og sesamolje i en bolle. Deretter varmer du en panne på medium høy varme, og freser hvitløk sammen med olje til den får en gyllenbrun farge. Tilsett blomkål og gulrøtter sammen med vann og oystersaus. Bland godt i ca. 3 minutter før du legger oppi sukkererter. Sett på lokk og la det koke i 3-4 min til, avhengig av hvor sprø eller myke du foretrekker grønnsakene.
 2. Deretter kan du peppre laksen på begge sider. Varm opp til olje på medium høy varme og legg laksen på pannen. Vi foretrekker laksen litt rosa i midten, og steker den kun på ca. 30 sekunder på hver side. Du kan steke den mer om du ønsker det. Legg laksen over på en tallerken.
 3. Tilsett hakket hvitløk, senk varmen ned til lav og tilsett sausen når hvitløken er blitt gyllenbrun. La sausen putre i ca. 1 minutt. 
 4. Legg laksen tilbake i stekepannen, og bruk en skje til å dekke laksen med saus. Dekk med lokk i 1 minutt. Snu deretter laksen, hell mer saus over og la sausen trekke i ca. 30 sekunder til uten lokk. Husk at du kan justere steketiden selv etter hvor mye stekt du foretrekker å spise laksen. 

Var ikke dette enkelt og greit? 🙂 Server laksen og grønnsakene sammen, og kan også serveres med litt kokt ris eller risnudler om du ønsker 🙂

Sjekk flere fiskemiddager her 🙂

TIPS:

 • Du kan også bruke vanlig sukker eller honning i stedet for brunt sukker i sausen.
 • Du kan også bruke andre grønnsaker til denne oppskriften.

Ønsker dere en riktig fin torsdag, og kom gjerne innom i helgen for en nydelig dumplings oppskrift og ukesmeny 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*