Ramen Med Soyamarinert Biff

God mandag!

Hva med å starte uken med en varm og smakfull bolle av ramen? Her får du en aromatisk kraft sammen med saftig soyamarinert biff og en av mine favoritt sopper. Denne oppskriften minner meg om Mamma TuTu som brukte mye tid på ekstra gode og varme supper om vinteren for å gi oss den ekstra varme følelsen ved middagsbordet. Denne super enkle ramen bollen er derfor virkelig den perfekte kosematen i hverdagen i mine øyner 🙂

Ingredienser for 2 porsjoner

 • BIFF MARINADE
 • 300 g entrecôte 

 • 150 g white shimeji sopp

 • 1 fed hakket hvitløk

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss mirin

 • 1 ts sesamolje

 • En vårløk (Kun den hvite delen)

 • Matolje til steking

 • RAMEN KRAFT
 • 75 ml mirin

 • 50 ml soyasaus

 • 25 ml sake

 • 25 g bonito flakes

 • 6-7 dl vann

 • RAMEN EGG (anbefales å lage kvelden eller minst 3 timer før)
 • 2 bløtkokte eller smilende egg

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss mirin

 • 1 ts sake

 • TILBEHØR
 • Ramen nudler

 • Vårløk og chili pulver

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande sammen marinaden til ramen egg. Skrell deretter det bløtkokte egget ditt forsiktig, og legg eggene og marinaden oppi en pose. Knyt posen stramt uten noe luft inni, slik at hele eggene blir godt dekket med marinade. Snu på egget en gang i blant slik at de får en jevn farge.

Deretter kan du marinere biffen med alle ingrediensene i listen, bortsett fra soppen. La den marineres i minst 30 min, mens du lager kraften.

For kraften kan du først varme sake i en kjele på medium høy varme. La den koke i ca. 45 sekunder, og senk varmen ned til medium eller lav. Tilsett soyasaus, mirin og bonitoflakes, og la kraften putre i 5 minutter. Deretter tilsetter du 5 til 6 dl varmt vann(les tips), og la kraften koke på medium varme i ca. 7 min til.

I mellomtiden kan du steke opp biffen, koke ramen nudler. Husk å skylle nudelen godt med vann etter at du har kokt den. Med biffen kan du varme 1 ss olje på medium høy varme og tilsette biffen og soppen samtidig. Stekes i noen min til biffen blir gjennomstekt.

Da gjenstår det bare å dandere; Fordel nudelen i to boller, ha deretter oppi biffen og soppen, og del egget i to og legg det også oppi bollen. Topp gjerne med litt vårløk og chili pulver om du ønsker.

Ta en titt på flere japanske retter her 🙂

TIPS:

 • Mirin kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og noen vanlig dagligvare ved sushi avdelingen, men du kan fint erstatte mirin med samme mengde honning.
 • Bonito flakes og white shimeji sopp kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, men du kant fint bruke andre typer, eller f.eks. oyster sopp som også finnes fra dagligvare.
 • Juster mengde vann etter hvilken soyasaus du bruker og din egen preferanse. Anbefaler å bruke japansk soysaus for en autentisk smak. Jeg bruker Kikkoman.
 • Har du ikke sake, kan det fint sløyfes.

Håper dere får en fin start på uken,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*