Innbakt Svinekjøtt I Szechuan Saus

For noen uker siden fortalte en av leserne mine at hun hadde lyst på både Innbakt svinekjøtt i sursøt saus og samtidig Biff i Szechuan saus. Da ble resultatet en nydelig og kreativ rett der hun blandet begge deler sammen. Dagens rett er derfor hentet fra denne kreative leseren som har gitt meg inspo til å lage innbakt svinekjøtt med Szechuan saus 🙂

INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER

 • INNBAKT SVINEKJØTT
 • 2 nakkekoteletter (450 g med bein)

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ts sesamolje

 • 1/2 ts pepper

 • 75 g mel

 • 50 g maisenna

 • 1 ts salt

 • 1 eggehvite

 • SZECHUAN SAUCE
 • 4 dl vann

 • 2 ss light soyasaus

 • 2 ss oystersaus

 • 2 ss maisenna

 • 1 ss dark soysays

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ss honning

 • 1 ss kylling buljong pulver

 • 1 ss Sichuan chilisaus

 • 1 ss chili olje

 • GRØNNSAKER
 • 1 brokkoli i buketter

 • 1 løk i skiver

 • 1 paprika i skiver

 • 1 boks vannkastanje (227 g)

 • TILBEHØR
 • Olje til steking

 • Kokt ris til 6 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:
PS! Sjekk Instagram høydepunkter for step-by-step video 🙂

 1. Start med å dele hver nakkekotelett i 12-14 strimler på ca. 1-2 cm tykkelse og ca. 10 cm i lengde. Mariner kjøttet sammen med soyasaus, sesamolje og pepper i minst 15 min mens du forbereder grønnsakene og blander sammen sausen. Husk å lese brokkoli tipset mitt her.
 2. Deretter varmer du opp en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Jeg brukte en liten kjele og stekte kjøttet opp i tre omganger, men du kan også bruke en stor stekepanne for å spare tid. Vent til oljen er ordentlig varm før du blander kjøttet først sammen med eggehvite, og deretter mel, maisenna, salt.
 1. Når alle bitene er godt dekket med melblandingen, legger du et og et stykke i oljen og steker i ca. 4-5 min eller til kjøttet får en gyllenbrun farge og er sprø utenpå. Legg det ferdig stekte kjøttet på en rist eller tallerken med papir over.
 2. Varm en ny panne med 1 ss olje på meidum høy varme. Ha oppi brokkoli, paprika og vannkastanje, og stekes i ca. 1 min.
 3. Bland sausen godt opp så maisenna løser seg opp fra bunnen, og tilsett sausen i kjelen. Ha oppi sausen og la den puttre den koke i ca. 6-7 min på fortsatt medium høy varme, eller lengre om du ønsker tykkere saus.
 4. Helt til slutt har du oppi kjøttet og løken. Bland alt godt i ca. 2 min, så er denne klar til å serveres 🙂 Et alternativ dersom du ønsker å beholde den super sprø konsistensen på kjøttet; La sausen puttre i ca. 7-8 min (kortere eller lengre tid avhengig av hvor tykk du ønsker sausen), også heller du sausen over kjøttet rett før servering på din egen tallerken, i steder for å la kjøttet trekke i sausen i pannen.

Da er det bare å servere denne herlige innbakte svinekjøttet i Szechuan saus sammen med nykokt ris 🙂

Ta en titt på andre take-away retter her 🙂

TIPS:

 • Light soyasaus, dark soysaus, oystersaus og sesamolje (denne kan også kjøpes i vanlig dagligvare) anbefaler jeg det kinesiske merket “Lee Kum Kee” for en autentisk smak. Dette finner du på asiatiske matbutikker.
 • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.
 • Sichuan chili sausen heter “Lao Gan Ma sichuan chili sauce, og du kan bruke både merket “Lee Kum Kee” og “Wah Kee” til chilioljen. Som nevnt tidligere er det Sichuan chili sausen som er viktigst.
 • Jeg liker løken sprø, men om du ønsker kan du ha den oppi samtidig med resten.
 • Du kan også bruke andre grønnsaker som bambus, sukkererter, sopp osv.
 • Kjøttet kan også marineres flere timer i forveien, og du kan også bruke andre proteiner.

Håper denne faller i smak,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*