Dalgona Kaffe

Dalgona Kaffe er Tik toks virale og trendy drikke som lages på kun 5 minutter! I det siste har denne magiske kaffen vært en populær drikke å lage i disse karantene tider, og blir ofte også omtalt som karantene kaffen. Gjerne der du bruker en skje for å piske sammen den luftige kaffe-toppingen. Med kun 4 ingredienser får du en fancy og nydelig kaffe servert hjemme 🙂

Dalgona Coffee stammer fra det Sør-koreanske godteriet og street-snacksen som heter dalgona. Disse gode søtsakene kan minne om honeycomb, og søte og sprøe. Jeg har valgt å bruke miksmaster, men du kan også piske for hånd om du ikke har maskin eller bare ønsker ekstra arm muskler – sjekk gjerne alle tips nederst i oppskriften 🙂

ingredienser for 3-4 glass

 • 5 ss pulver kaffe

 • 5 ss sukker

 • 5 ss varmt kokt vann

 • Melk (foretrekker vanilje/soya/mandelmelk)

 • Isbiter (kan sløyfes)

FREMGANGSMÅTE:
PS! Sjekk gjerne hele prosessen på @alt_asiatisk på Instagram!

Bland sammen kaffepulver, sukker og varm kokt vann i en stor bolle. Bland litt med en skje før du begynner å piske med miksmaster. Ha først på lav hastighet i 1 min. Deretter øker du opp til medium i 2 min og helt til slutt 2 min til på høy hastighet.

Da vil dalgona skummen se slik ut 🙂 Luftig og sticky i konsistensen.

Jeg bruker 3 store glass, men denne oppskriften rekker også til 4 mindre glass. Fyll glassene med isbiter og fyll 2/3 av glassene med melk (eller juster mengde melk og skum eller hvor sterk du liker kaffen din). Bruk en skje eller iskrem scooper og legg skummen over melken 🙂

PS! Bruker du stavmikser med dypt glass, kan du fint skru på maks med en gang.

Tada!! Da er det bare å nyte denne populære Dalgona kaffen. Bland gjerne Dalgona skummen og melken godt sammen for en rik smak, eller blandes litt opp om du foretrekker tydelige kontraster i smakene 🙂

Ta en titt på andre søtsaker her 🙂

TIPS:

 • Jeg bruker Nescafé gull, men du kan også bruke andre merker.
 • Du kan også lage mindre eller større mengder. Husk å ha like mengde av kaffe, sukker og varmt vann.
 • Her hjemme foretrekker vi vaniljemelk, soyamelk eller mandelmelk for en fyldig og rik smak. Men helmelk, lett, havremelk og andre kan fint brukes.
 • Merk at det går fint å lage uten maskin, men det går raskere dersom du f.eks. lager med 2 ss av hver ingrediens.
 • Ferdig pisket skum kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager, og ferdig blandet kaffe uten is kan også oppbevares noen dager om du ikke drikker opp 🙂

Ønsker dere en riktig fin lørdag, og send meg gjerne bilde om du tester denne på Instagram 🙂
Klem TuTu

One Comment

 1. Så hyggelig å høre, tusen takk 😀 en stor favoritt her også!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*