Spicy KFC Bao Buns

I dag deler jeg disse crispy korean fried chicken filetene sammen med myke bao buns og en spicy koreansk saus med dere 🙂 For en herlig smaks og konsistens kombo sier jeg bare!

Ingredienser for ca. 8 – 10 bao buns

  • 2 kylling bryst

  • Salt og pepper

  • Mel

  • 2 sammenpisket egg

  • Panko

  • Olje til frityrsteking

  • 8-10 fryste bao buns

  • 1/2 agurk i skiver

  • 1/4 rødløk i skiver

  • SPICY KOREAN SAUCE
  • 2 fed hakket hvitløk

  • 3 ss soyasaus

  • 3 ss ketchup

  • 2 ss honning

  • 1,5 ss gouchujang (korean chili paste)

  • 1,5 ss riseddik (eller vanlig eddik)

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss brunt sukker

  • 1 ss rister sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

Forvarm en del olje til frityrsteking på medium høy varme.

  1. Start med dele kyllingbrystene i to på langs, slik at du får to flate biter. Bank gjerne ut kjøttet litt en en kjøkken hammer slik at bitene blir flatere. del hver bit i 2-3 mindre stykker. Ha litt salt og pepper på begge sider.
  2. Dekk kyllingen godt med mel, og rist litt av før du legger den over på neste tallerken.
  3. Dypp kyllingen deretter godt inni sammenpisket egg. Pass godt på at alle kantene blir dekket.
  4. Og helt til slutt i panko. Frityrstek hver bit i ca. 3-4 min til sammen på begge sider.

Deretter kan du dampe bao buns mens du lager sausen.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen, bortsett fra hakket hvitløk. Fres hvitløk med ca. 1 ss olje på medium høy varme i noen minutter slik at den får litt farge. Tilsett sausen og la sausen få et oppkok i ca. 1 min. Senk varmen til medium. Her kan du gjøre dette på to måter:

  1. Dersom du skal servere alt med en gang, kan du blande kyllingen rett oppi sausen.
  2. Om du bare skal spise litt av gangen, kan du dyppe den panerte kylling lett i sausen på begge sider. Da holder kyllingen seg sprø.

Når alt er ferdig, kan du åpne bao buns, legge inn kyllingen, agurk og rødløk 🙂 Da er det bare å nyte disse!

Sjekk ut flere koreanske retter her 🙂

TIPS:

  • Korean paste (gochujang) kan kjøpes fra asiatiske matbutikker
  • Jeg bruker koreansk soyasaus fra merket “mail”, men andre typer kan også brukes. Husk å smake til.
  • Fryste bao buns kan kjøpes fra asiatiske matbutikker

Ønsker dere en riktig fin tirsdag, og husk å sjekke ut matkursene dersom du ønsker de aller siste plassene 🙂
Klem TuTu

2 Comments

  1. Sigrid Kvendset

    Hei! Hva kan man erstatte panko med? Kan Tapioka Starch brukes?

    Elsker nettsiden din!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*