I dag deler jeg disse crispy korean fried chicken filetene sammen med myke bao buns og en spicy koreansk saus med dere 🙂 For en herlig smaks og konsistens kombo sier jeg bare!
Ingredienser for ca. 8 – 10 bao buns
2 kylling bryst
Salt og pepper
Mel
2 sammenpisket egg
Panko
Olje til frityrsteking
8-10 fryste bao buns
1/2 agurk i skiver
1/4 rødløk i skiver
- SPICY KOREAN SAUCE
2 fed hakket hvitløk
3 ss soyasaus
3 ss ketchup
2 ss honning
1,5 ss gouchujang (korean chili paste)
1,5 ss riseddik (eller vanlig eddik)
1 ss sesamolje
1 ss brunt sukker
1 ss rister sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
Forvarm en del olje til frityrsteking på medium høy varme.
- Start med dele kyllingbrystene i to på langs, slik at du får to flate biter. Bank gjerne ut kjøttet litt en en kjøkken hammer slik at bitene blir flatere. del hver bit i 2-3 mindre stykker. Ha litt salt og pepper på begge sider.
- Dekk kyllingen godt med mel, og rist litt av før du legger den over på neste tallerken.
- Dypp kyllingen deretter godt inni sammenpisket egg. Pass godt på at alle kantene blir dekket.
- Og helt til slutt i panko. Frityrstek hver bit i ca. 3-4 min til sammen på begge sider.
Deretter kan du dampe bao buns mens du lager sausen.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen, bortsett fra hakket hvitløk. Fres hvitløk med ca. 1 ss olje på medium høy varme i noen minutter slik at den får litt farge. Tilsett sausen og la sausen få et oppkok i ca. 1 min. Senk varmen til medium. Her kan du gjøre dette på to måter:
- Dersom du skal servere alt med en gang, kan du blande kyllingen rett oppi sausen.
- Om du bare skal spise litt av gangen, kan du dyppe den panerte kylling lett i sausen på begge sider. Da holder kyllingen seg sprø.
Når alt er ferdig, kan du åpne bao buns, legge inn kyllingen, agurk og rødløk 🙂 Da er det bare å nyte disse!
Sjekk ut flere koreanske retter her 🙂
TIPS:
- Korean paste (gochujang) kan kjøpes fra asiatiske matbutikker
- Jeg bruker koreansk soyasaus fra merket “mail”, men andre typer kan også brukes. Husk å smake til.
- Fryste bao buns kan kjøpes fra asiatiske matbutikker
Ønsker dere en riktig fin tirsdag, og husk å sjekke ut matkursene dersom du ønsker de aller siste plassene 🙂
Klem TuTu
Hei! Hva kan man erstatte panko med? Kan Tapioka Starch brukes?
Elsker nettsiden din!
Panko er asiatisk breadcrumbs og det nærmeste er griljermel 🙂