Soyamarinert Laks Med Eggnudler Og Bok Choy

Denne smakfulle fiskeretten med nudler ble faktisk «den beste nudelretten noensinne», sitert av min samboer. De rene og enkle smakene gjør denne retten utrolig lett å like. Her får du både fisk, nudler og grønnsaker, sammen med en nydelig hjemmelaget soyasaus. Det beste av alt tar denne deg bare rundt 30 min å lage 🙂

ingredienser for ca. 3 porsjoner

  • 400 g laks

  • Pepper til krydring av laksen

  • Olje til steking

  • SOYASAUS
  • 3 ss soyasaus

  • 3 ss varmt vann

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss brunt sukker

  • 1/2 ss honning

  • 1 ts eddik

  • 2 fed hakket hvitløk

  • TILBEHØR
  • Eggnudler for 3 porsjoner

  • Bok choy

FREMGANGSMÅTE:

Start med blande sammen alle ingrediensene til soyasausen til sukkeret er oppløst. Kok også nudler klare og sett bok choy på damping/koking/steking. Videre kan du kryddre laksen med litt pepper på begge sider. Varm litt matolje på medium høy varme, og legg laksen på pannen.

Vi foretrekker laksen litt rosa i midten, og steker den kun på ca. 30 sekunder på hver side. Du kan steke den mer om du ønsker det. Ta laksen over på et fat.

Videre steker hakket hvitløk til gyllenbrune med litt olje på medium høy varme. Senk varmen ned til medium og tilsett sausen. Legg tilbake laksen i sausen med det samme.

Scopp sausen over laksen i ca. 30 sekunder. Snu laksen og sett på lokk i 1 min til. Da er laksen ferdig 🙂

Her kan du enten velge å ta ut laksen for å blande nudelen rett oppi sausen, eller å legge nudelen, laksen og bok choy på et fat og ha godt med saus over. Det smaker like himmelsk uansett 🙂

For andre fiskeretter, ta en titt her 🙂

TIPS:

  • Her har jeg brukt Salma Laks, men du kan fint bruke andre merker også.
  • Bok choy kan kjøpes både fra vanlig dagligvare eller asiatiske matbutikker.

Ønsker dere en riktig fin dag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*