Papaya Salat Med Hvitløks Scampi

God torsdag og tusen takk til alle som kom på dumplingskurset i går 🙂

Vi hadde den fineste gjengen vi kunne tenke oss som første gangs kursholdere i går, og er så takknemlige for at alle var så engasjerte og lærevillige 🙂 Vi satte oss rundt et bord og brettet dumplings sammen, og det var hele tiden god stemning og fine historier som ble fortalt rundt bordet. Har du lyst til å se noen klipper fra kurset, har jeg lagt de ut på Instagram stories.

Over til dagens oppskrift er Mammas TuTu´s favoritt salat, og en stor favoritt også hjemme hos oss. I dag har jeg laget en bittelitt annerledes versjon enn den originale som du finner her. I stedet for å bruke en papaya slicer har jeg kuttet papayen opp i tynne strimler for en ekstra crunchy konsistens, og derfor også denne herlige salaten sammen med hvitløks scampi.

ingredienser for 3 porsjoner

 • 400 g revet papaya uten skall

 • 10 cherry tomater delt i to

 • 10 brekk bønner

 • 1/2 gulrot

 • HVITLØKS SCAMPI
 • 12 scampi

 • 1 fed hakket hvitløk

 • 1/2 ts sesamolje

 • 1/8 ts salt

 • En klype pepper

 • FISKESAUS
 • 2 finhakket hvitløk

 • 4 ss fiskesaus

 • 3,5 ss sukker

 • 1 – 1,5 lime

 • 1/2 – 2 thai chili

FREMGANGSMÅTE:

Start med å rense scampi og mariner dem i marinaden.

Deretter kan du dele opp papaya i tynne strimler. Gjør det samme med gulroten. Skjær cherry tomatene i to eller tre, og del brekkbønnene i ca. 4 cm lange biter. Kombiner alt i en bolle.

Deretter tilsetter du fiskesaus, sukker og 1/2 lime. Bruk gjerne kjøkken hansker og klem alle ingrediensene litt hardt sammen. Smak til med mer lime om du ønsker mer syre. Jeg syns det er mye enklere å smake om jeg er fornøyd med sausen når den ikke er sterk, og tilsetter derfor chili og hvitløk helt til slutt. Ha oppi ønsket mengde peanøtter og bland en siste gang før servering. Ta deg god til å klemme alle ingrediensene godt sammen, og klem ut kjernen av tomatene. Siden strimlene er tykkere enn hvis du bruker en slicer, tar denne versjonen litt lengre tid før smakene setter seg 🙂

Videre kan du steke opp scampiene på medium høy varme med litt olje.

Da er det bare å ha knuste peanøtter oppi salaten og blande opp alt en siste gang før servering. Du kan velge selv om du vil blande scampi og salat sammen eller bare servere ved siden av 🙂 Her hjemme liker vi å ha litt sticky rice eller risnudler ved siden av.

Ta en titt her for andre thai retter 🙂

TIPS:

 • Du kan også bare bruke papaya slicer dersom du ønsker at det skal gå raskere.
 • Noen fiskesaus kan være saltere enn andre, så smak derfor til underveis.

Ha en riktig fin torsdag videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*