Pannestekte Dumplings I Spicy Koriander Saus

Er dere klare for en splitter ny dumplings oppskrift? Her om dagen fikk vi så lyst på mine Spicy dumplings, spesielt den aromatiske koriander sausen 🙂 Derfor lagde jeg en ny versjon med annerledes brett og en utrolig søt og saftig fyll som går perfekt sammen med den smaksrike sausen.

ingredienser til ca. 22-24 pannestekte dumplings

  • FYLL
  • 200 g svinekjøttdeig

  • 6 scampi i små terninger

  • 1 hakket vårløk

  • 1/2 ss maisenna

  • 1/2 ss vann

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts sukker

  • 1/4 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • SPICY KORIANDER SAUS
  • 2 ss vann

  • 1 ss soyasaus

  • 1/2 ss oystersaus

  • 1-2 ts chili olje / chili paste (les tips)

  • 1,5 ts sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts riseddik

  • Hakket koriander (les tips)

  • TILBEHØR OG STEKING
  • Dumplings / Gyoza wrapper

  • Olje til steking

  • 1,5 dl vann

  • Sesamolje til steking

FREMGANGSMÅTE:

Start med å kombinere alle ingrediensene til fyllet i en bolle. Jeg kuttet scampien i tynne skriver på maks 0,5 cm. Sett fyllet til marinering i minst 30 minutter.

I mellomtiden kan du lage spicy koriander saus ved å tilsette alle ingrediensene i en kjele og la den koke på høy varme i ca. 1 minutt. Juster mengde chiliolje etter din egen preferanse. Du kan enten lage sausen nå og varme opp ved servering, eller blande sammen alle ingrediensene og la den koke mens dumplingsense steker.

Du kan se step-by-step bilder for hvordan jeg wrapper dumpling her. Jeg bruker akkurat samme metode, men lager to brett i stedet for tre.

STEKING:

  1. Varm en stekepanne på medium høy varme med ca. 1 ss matolje. Legg ca. 1/3 eller halvparten av gyoza inn av gangen. 
  2. Stek til du får den samme gyllenbrune stekeskorpen som på bildet. Ca. 2 minutter – 3 minutter.
  3. Hell inn mellom 1 – 1,5 dl kokende vann. Avhengig av hvor stor din stekepanne er. Vannet bør dekke 1 cm av gyoza´n. Sett deretter på lokk, skru varmen ned til medium og la de dampe i ca. 10 minutter, eller til vannet nesten er borte. Husk å ikke ta av lokket underveis. 
  4. Ta av lokket når pannen er tom for vann, og la resten av vannet fordampe. Skru varmen ned til lav og tilsett ca. 1 ts sesamolje i pannen. Vend litt på pannen slik at sesamoljen blir jevnt fordelt utover. Det vil ta ca.3-4 min til bunnen blir sprø igjen som på bildet nr.2.

Legg dumplingsene over på et fat eller tallerken og ha godt med koriander saus over. Du kan også servere sausen oppi en skål for å dippe oppi 🙂 Da er det bare å nyte disse super saftige dumplings med sprø bunn og en fantastisk smaksrik saus!

Ta en titt på flere dumplings oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Jeg bruker sauser fra Lee Kum Kee for en autentisk kinesisk smak. Disse kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Gyoza/dumplings papir kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Her har jeg brukt en Szechuan chilipaste, men chili olje kan også brukes.
  • Riseddik, vanlig eddik eller black vinegar kan alle brukes i denne oppskriften.
  • Hvor mye koriander du ønsker er opptil egne preferanser. Jeg bruker ca. 1/2 koriander potte.

Ønsker dere en fin onsdag, og kom gjerne innom i morgen for en kjempe god stekt ris oppskrift,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*