God tirsdag! Jeg vil bare starte dagen med å si tusen tusen takk for alle gode tilbakemeldinger fra gårdagens innlegg om matkurs 🙂 Så utrolig gøy at så mange av dere er interesserte, og kjempe stas at mange plasser er fylt opp allerede. Ønsker du å sikre deg en plass, kan du sjekke ut kurset her 🙂
Over til dagens nydelige oppskrift; Som mange vet så elsker jeg smaksrike filippinske gryteretter som serveres med ris. Som f.eks. mine to adobo som blir laget mye på kvelden her hjemme, slik at jeg kan våkne opp til en av mine favoritt frokost. Denne retten, eller Bistek som den kalles for på filippinsk, er en annen gryte variant som jeg elsker. Her for du rene og gode smaker som lages med få ingredienser. Så i dag deler jeg min super raske og enkle versjonen bisteak.
Ingredienser for 4 porsjoner
600 g entrecote
5 ss filippinsk soyasaus (4 ss til marinering, og 1 ss til saus)
4 calamansi
2 fed hakket hvitløk
1/2 ts svart pepper
1 dl vann
1 ts sukker
- TILBEHØR
2 ss olje til steking
1/2 ss soyasaus til steking
1 ts sukker til steking
1 rødløk i skiver
Ris til 4 porsjoner
Ekstra calamansi
FREMGANGSMÅTE:
Start med dele opp biffen i ca. 0,5 cm tykke stykker. Du kan også gjøre som meg å kutte litt tykkere stykker også banke ut kjøttet. Kombiner alle ingrediensene til marinaden og bland det sammen med biffen. La biffen marineres i minst 1 time i kjøleskapet eller helst over natten. PS! Jeg foretrekker å bruke entrecote siden kjøttet tåler å bli stekt lenge uten at det blir tørt, men du kan også bruke andre typer.
STEKING:
- Varm olje i en panne og stek så mange biff stk du klarer av gangen på høy varme. Ca. 30-45 sek på hver side. Legg biffen på en tallerken eller bolle etter steking.
- Deretter tilsetter du resten av marinaden dersom det er noe igjen (jo lengre du marinerer, jo mindre marinade blir det igjen), sammen med vann og smak til med ca. 1/2 ss soyasaus + 1 ts sukker. La sausen få et ordentlig oppkok på medium høy varme.
- Legg tilbake biffen og alt sausen fra biffen oppi pannen sammen med løk skivene. Scoop sausen over løken og sett på lokk i ca. 3 minutter.
- Bland løken sammen med biffen og vår bistek er klar til servering 🙂
Da er det bare å nyte denne enkle og smakfulle retten med ris og ekstra calamsi om du ønsker ekstra frisk smak 🙂 Sausen er helt magisk med ris!
Planlegger du middager for denne uken? Sjekk min splitter nye ukesmeny her 🙂
TIPS:
- Calamansi kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Dersom du ikke har dette kan du erstatte med ca. 3/4 lime eller 1/2 sitron.
- Jeg bruker filippinsk soyasaus fra merket Silver Swan for en autentisk smak, så smak gjerne til om du bruker andre merker.
- Du kan også bruke andre deler fra biffen, men jeg foretrekker entrecote med litt fettkilder.
Ha en riktig fin dag videre, og sjekk gjerne ut matkurset mitt for påmelding 🙂
Klem TuTu