Sommerruller Med Vietnamesisk Skinke Og Kremet Peanøttsaus

Riktig Godt Nyttår alle dere 🙂

Håper dere har hatt noen fine dager og er klare for en fin start på 2020. Her inne har vi mange gode oppskrifter som venter på å bli publisert, og først ut er disse herlige, sunne og smakfulle sommerrullene. Mange forbinder sommerruller med en rett man kun spiser på sommeren, men sannheten er at du kan spise disse til alle årets tider, og det er kun fantasien som setter grenser på hva du ønsker å fylle dem med 🙂

Etter mange runder med julemat og søtsaker, var vi veldig klare for noe ordentlig friskt og godt her hjemme. Jeg har også testet en splitter ny og kremet peanøtt saus, som faktisk inneholder melk! Dette gir sausen en utrolig mild og kremet smak!. Bli med å lage disse i dag 🙂

INGREDIENSER FOR 10-12 SOMMERRULLER

  • 10-12 rispapir

  • 1 vietnamesisk skinke (les tips nederst)

  • Omelett av tre egg, og kuttes i strimler

  • 1 gulrot i strimler

  • 1/2 agurk i strimler

  • Salat

  • Kokte risnudler

  • Urter: Koriander/mynte

  • KREMET PEANØTT SAUS
  • 2 fed hakket hvitløk

  • 3 ss kremet peanøttsmør

  • 5 ss hoisin saus

  • 1 ss olje

  • 1/2 ts sukker

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1,5 dl melk

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk Instagram høydepunkter!

Denne peanøtt sausen er noe mildere enn mine andre peanøtt sauser, men også mer creamy for deg som ikke liker spor av hakkede peanøtter i sausen din.

Start med å varme pannen på medium høy varme med litt matolje. Ha oppi hakket hvitløk til den får en gyllenbrun farge. Tilsett hoisinsaus, peanøttsmør, soyasaus og sukker og rør godt. Ta varmen ned til lav, tilsett melk og rør alt sammen med en visp. Merk at sausen vil se veldig rennende ut, men vil tykne når den avkjøles. La sausen puttre i ca. 2-3 min og tilsett sesamolje før du løfter den av platen.

HVORDAN RULLER VI?

  1. Dypp rispapir i en bolle med vann i maks 3-5 sekunder i lunkent vann, og legg det over på en tallerken eller et brett. Rispapiret skal fortsatt være hard, men kommer til å bli mykere mens du legger på salat, risnudler, omelett strimlene, urter agurk og gulrøtter.
  2. Legg fire skiver med vietnamesisk skinke over nesten av ingrediensene. Løft opp enden som er nærmest deg over ingrediensene, og rull over en runde. 
  3. Brett inn kantene på begge sider over ingrediensene.
  4. Ta godt tak i rullen og rull hele veien over. Du kan velge å dele opp rullen eller bare servere hele ruller.

Du kan også legge alle ingrediensene på bordet så kan man rulle selv også 🙂 Serveres med den gode peanøtt sausen vår!

TIPS:

  • Vietnamesisk skinke, også kalt Cha Lua kan kjøpes fryst fra asiatiske matbutikker. Du trenger kun å tine den helt, dele i skiver på ca. 0,5 cm, så er den klar til bruk.
  • Ønsker du å erstatte vietnamesisk skinke med noe annet, kan du sjekke mine tidligere sommerruller her 🙂
  • Anbefales å bruke rispapir og risnudler fra asiatiske matbutikker, ettersom prisen er billigere og smaken er bedre.
  • Noen hoisin saus er søtere enn andre, så smak gjerne til før du tilsetter sukker.

Håper dere får en fin start på det nye året,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*