Pho – Vietnamesisk Nudelsuppe

En av de mest etterspurte oppskriftene i mine sosiale medier er autentisk vietnamesisk Pho. Denne har jeg ventet med å lage, for jeg ville lære den av min kjære Mamma, som i mine øyner lager verdens beste Pho. Her du får de rene, autentiske smakene og den klare aromatiske kylling kraften 🙂 Alle hus lager pho forskjellige, akkurat som flere av oss har en go-to vaffelrøre eller bolle oppskrift, så her får dere den versjonen jeg er vokst opp med, som absolutt ikke er vanskelig å lage 🙂

ingredienser til 6-8 pho boller

 • FORKOK
 • 1/2 Gulhøns som tilvarer ca. 1,3 kg

 • 1 ss salt

 • 3,5 l vann

 • KRAFT
 • Kyllingen

 • 3,5 l vann

 • 2,5 ss asiatisk kylling buljong pulver (les tips)

 • 1,5 ss salt

 • 4 sjalottløk

 • 1 løk dele i halv

 • 1 ingefær i halv

 • 1 kanel stang

 • 4 stjerneanis

 • 7 kryddernellik

 • 5 koriander rot / 1 ts koriander frø

 • 25 g rock sugar

 • TILBEHØR
 • Pho nudler

 • Asiatiske urter (les tips)

 • Bønnespire

 • Lime

 • Løk i skiver

 • Hoisinsaus og Sriracha om ønskelig

FREMGANGSMÅTE:
Jeg har selvfølgelig filmet hele prosessen for dere, som er tilgjengelig på Instagram stories/høydepunkter 🙂

Kraften er absolutt det aller viktigste elementet til en god Pho. Det handler om å få frem den dype kjøttsmaken, aroma fra krydderne og samtidig få den så klar og ren som mulig.

Start med å skru forvarme ovnen på 250 grader på grill element. Ha en to halve løk, ingefær og sjalottløk. Når ovnen er varm, legger du inn formen. Snu på skivene etter 7 minutter, og tilsett kanelstang, stjerneanis, koriander frø og kryddernellik. Inn i ovnen i ca. 2-3 minutter til. Pass godt på slik at krydderne ikke blir brente.

PHO KRAFT:

 1. Varm en stor kasserolle/kjele med vann som dekker kyllingen. Når vannet begynner å koke tilsetter du 1 ss salt. La det koke i 5-7 min og hell ut kyllingen over en sil. Skyll kyllingen godt med vann, og det samme med kjelen. Denne metoden gir deg en klar og ren kraft.
 2. Legg tilbake kyllingen i kjelen og tilsett 3,5 l vann. Ha også oppi løken, ingefær og sjalottløkene vi stekte tidligere. Dersom skallet eller noen deler er brente, fjerner du det først. Tilsett også kylling buljong pulver og salt.
 3. La kraften få et ordentlig oppkok på høy varme. Senk deretter varmen ned til medium og la kraften koke i ca. 45-60 minutter, utifra hvor tykk kyllingen er. Husk å snu på kyllingen etter at halve tiden har gått. I mellomtiden kan du koke pho nudler og forberede tilbehøret.
 4. Ta deretter ut kyllingen og alle grønnsakene. Legg resten av kryddrene vi stekte tidligere i en filterpose/ball. Legg posen og rock sugar oppi kraften, og la den ligge i kraften i minst 20 minutter på medium varme slik at den kan gi fra seg aroma.

Mens du venter kan du rive eller kutte opp kyllingen. Fordel pho og revet kylling i dype boller. Når det har gått minst 20 minutter, skrur du varmen på fullt, og heller den varme kraften i bollene.

Min favoritt barndoms Pho er utrolig mild, aromatisk og rund i smaken. Serveres med urter, bønnespirer, løk og lime. Du kan også smake til med hoisinsaus og Sriracha (asiatisk chili saus) om du ønsker 🙂

Sjekk og andre vietnamesiske oppskrifter her 🙂

TIPS FRA MAMMA TUTU:

 • Du finner mange av krydderne, som feks. stjerneanis, kryddernellik osv. på vanlig dagligvare butikker eller steder som er spesialisert for kryddere.
 • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr.Rock sugar finner du også her.
 • Av urter er det litt opp til deg selv hva du ønsker. Her hjemme er disse must-have: bønnespire, vårløk, koriander, asiatisk basillikum. Du kan også bruke mynte eller andre urter også.
 • Dersom du ønsker å koke kraften kvelden før, er det viktig at du scooper vekk fettlaget som er dannet over kraften før du varmer den opp. Det samme gjelder hver gang du skal varme opp kraften før servering.

Håper dere vil teste denne nydelige nudelsuppen 🙂 Husk å sjekke Instagram Stories/høydepunkter om du ønsker step-by-step video,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*