Pannestekte Dumplings Med Sopp Og Glassnudler

God torsdag fine dere! Tenk at dette er min oppskrift nr. 200 på bloggen? Tusen, tusen takk for alle gode tilbakemeldinger og for at akkurat du er innom her og leser bloggen min 🙂

Over til dagens nyeste dumplings oppskrift; Jeg har i det siste blitt super inspirert til å lage vegetar dumplings, og har derfor laget denne versjonen med min favoritt shitake sopp, glassnudler og herlige sauser. Shitake sopp har en aromatisk og umami smak, noe gjør disse dumplingsene ekstra spennende. Vi ble faktisk enige her hjemme om at disse må være en store dumplings favoritten på bloggen 🙂 Så enkle og gode, prøv disse du også!

INGREDIENSER TIL CA. 34 DUMPLINGS

  • 50 g tørket shitake sopp / ca. 275 g ferdig bløtet uten vann

  • 150 g ferdig bløtet glassnudler

  • 2 hakket vårløk

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 3 ss soyasaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 – 1 1/2 ts sukker eller 1 ss honning

  • 1/2 ts svart pepper

  • TILBEHØR
  • Gyoza eller dumplings ark

  • Olje til steking

  • 2 dl vann

  • Soyasaus og chili olje til dipping

FREMGANGSMÅTE:
PS! For hele prosessen på video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram!

Jeg foretrekker å dekke tørket shitake sopp med vann i en bolle kvelden før, slik at de blir ordentlig store og fine. Har du dårlig tid kan du bløte dem med kokende varmt vann. Dekke over bollen og la de vokse i ca. 30 min til 1 time. Glassnudler tar deg maks 20 minutter å bløte.

Klem vannet godt ut av både soppene og nudelen. Del soppene opp i mindre terninger og hakk opp nudelen i kortere strenger på 2-3 cm.

Deretter freser du hvitløk og vårløk på medium høy varme i ca. 2 minutter. Tilsett soppen, 2 ss soyasaus, sesamolje og enten honning eller sukker. Stek blandingen i ca. 3 minutter til, før du til slutt tilsetter glassnudler, 1 ss soyasaus og pepper. Soppen tar lengre tid til å trekke i seg smakene enn nudelen, derfor tilsetter vi soyasausen i to omganger, begge får en god smak. Stek fyllet i ca. 2-3 minutter til, så er den klar.

WRAPPE:

  1. Start med å legge ca. 1/2 ss med fyll midt på gyoza arket.
  2. Spre et tynt lag med vann rund halve kanten av gyoza arket.
  3. Brett arket sammen og klem godt.
  4. Dra kantene inn mot hverandre, og ta litt vann på venstre kand. Legg høyre kant over venstre og klem de godt sammen.

STEKING:

  1. Varm opp en stekepanne og ca. 2 ss matolje på medium høy varme. Legg på ca. 1/3 av dumplingsene på pannen av gangen.
  2. Stekes i ca. 2-3 min eller til de får en gyllenbrun og sprø stekeskorpe som du ser på bildet.
  3. Deretter tilsetter du 2 dl kokende vann i stekepannen (det kommer til å sprute, så vær forsiktig). Sett på lokk og la dumplingsene dampes i ca. 7-8 min på fortsatt medium høy varme.
  4. Etter ca. 7 min, tar du av lokket og la vannet bli helt borte. Det vil ta 2-3 min til bunnen blir sprø igjen som bilde nr. 2. Husk at du har oppi ny olje når du skal steke en ny runde med dumplings.

Da er disse ferdige! Server disse varme og gjerne med litt soyasaus og chili olje om du ønsker ekstra kick 🙂

Ta en titt her for flere dumplings oppskrifter 🙂

TIPS:

  • Du kan også bruke ca. 20 ferske shitake sopp. Husk at smaken er litt annerledes når de er ferske, så smak til med sauser. Du kan også bruke andre typer sopp.
  • Jeg bruker kinesisk soyasaus og sesamolje fra Lee Kum Kee, for en autentisk smak, men du kan også bruke andre merker. Husk å smake til ettersom noen soyasaus er saltere enn andre.
  • Gyoza ark og tørket shitake sopp kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Denne teknikken er blant de vi kommer å lære under dumplingskurset, så meld deg gjerne på her om du ønsker å delta 🙂
Klem TuTu

2 Comments

  1. Disse var fantastiske! Jeg er veganer og elsker asiatisk mat, så må ofte improvisere da det nesten alltid er kjøtt i oppskriftene jeg finner. Men på bloggen din har jeg fått masse inspo. Tusen takk 🙂

    • Ååå slike tilbakemeldinger er helt gull, tusen takk for fine ord 😀 Håper du finner flere fristende retter du vil teste ut, og det meste herfra går an å justere på 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*