Pannestekte Dumplings I Spicy Sursøt Saus

God lille lørdag 🙂

Tenk at den andre uken i januar er snart over allerede? Her hjemme har vi brukt tiden på å wrappe dumpling og eksperimentert med ulike spennende sauser som jeg gleder meg til å dele med dere fremover 🙂

Først ut er disse pannestekte dumplingsene som er sprø i bunnen og dekket med en velbalansert sursøt saus! Denne sausen er virkelig helt magisk, og vi kunne ha spist den med ris eller nudler alene 🙂

Ingredienser til ca. 22 dumplings

  • FYLL
  • 200 g svinekjøttdeig

  • 6 scampi i små terninger

  • 1 hakket vårløk

  • 1/2 ss maisenna

  • 1/2 ss vann

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts sukker

  • 1/4 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • SURSØT SAUS
  • 2 hakket vårløk

  • 1/2 hakket spisspaprika

  • 1/2 hakket løk

  • 5 ss soyasaus

  • 2,5 ss eddik

  • 2,5 ss brunt sukker

  • 1,5 ss oystersaus

  • 1 ss ts sesamolje

  • 1 ts chili olje

  • TILBEHØR OG STEKING
  • Dumpling/Gyoza wrapper

  • Olje til steking

  • 1,5 dl vann

  • Sesamolje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk Instagram høydepunkter!

Start med å kombinere kjøttdeig og scampi sammen i en bolle. Jeg kuttet scampien i tynne skriver på maks 0,5 cm. Deretter tilsetter du alle smakstilsetningene i ingredienser-listen, og sett fyllet til marinering i minst 30 minutter.

I mellomtiden kan du forberede alle grønnsaker til sursøt sausen.

Du kan se step-by-step bilder for hvordan jeg wrapper dumpling her 🙂 Jeg bruker akkurat samme metode, men lager to brett i stedet for tre.

STEKING:

  1. Start med å steke ca. halvparten av dumplingsene i 2-3 min på meidum høy med litt olje til gyllenbrun skorpe. Deretter tilsetter du 1,5 dl vann, og tar på lokk. Senk varmen ned til medium og la de dampe i ca. 10-12 minutter. Ta av lokket og la det resterende vannet fordampe og bunnen blir sprø igjen på medium høy varme. Gjenta prosessen med de resterende dumplingsene.
  2. PS! Her kan du velge å lage sausen to ganger eller bruke en stor panne/kjele slik at du har plass til å blande inn alle dumplingsene). Når alle dumplingsene er ferdig stekte, tar du de ut og tilsetter ca. 1 ss olje i pannen. Fres grønnsakene til sausen på medium høy varme i ca. 1 minutt.
  3. Deretter tilsetter du alle smakstilsetningene til sausen, og la dette putre i ca. 30 sek – 1 minutt, og smak til om du ønsker å tilsette mer sukker eller chiliolje. 
  4. Skru varmen ned til lav og ha i dumplingsene. Bland godt slik at alle blir dekket med saus. Så er det bare å servere 🙂

Her hjemme elsker vi denne sausen, og serverer derfor diss dumplingsene med enten litt ris eller nudler 🙂

For flere kinesiske oppskrifter, sjekk her!

TIPS:

  • Jeg bruker merket Lee Kum Kee på alle sausene mine for en autentisk kinesisk smak. Dette kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Dumpling wrappers kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Jeg bruker kinesisk black vinegar, men du kan bruke vanlig eddik. Husk å smake til.
  • Dersom du ønsker en mild versjon, kan du sløyfe chili olje.
  • Du kan også bytte ut brunt sukker med vanlig sukker.
  • Jeg bruker Gyoza wrapper som kan kjøpes fryst fra asiatiske matbutikker.

Håper du vil teste disse smakfulle dumplingsene her. Husk å sjekke Instagram høydepunkter om du ønsker video 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*