God lille lørdag 🙂
Tenk at den andre uken i januar er snart over allerede? Her hjemme har vi brukt tiden på å wrappe dumpling og eksperimentert med ulike spennende sauser som jeg gleder meg til å dele med dere fremover 🙂

Først ut er disse pannestekte dumplingsene som er sprø i bunnen og dekket med en velbalansert sursøt saus! Denne sausen er virkelig helt magisk, og vi kunne ha spist den med ris eller nudler alene 🙂
Ingredienser til ca. 22 dumplings
- FYLL
200 g svinekjøttdeig
6 scampi i små terninger
1 hakket vårløk
1/2 ss maisenna
1/2 ss vann
1 ts soyasaus
1 ts bakepulver
1 ts sesamolje
1/2 ts sukker
1/4 ts pepper
1/4 ts salt
- SURSØT SAUS
2 hakket vårløk
1/2 hakket spisspaprika
1/2 hakket løk
5 ss soyasaus
2,5 ss eddik
2,5 ss brunt sukker
1,5 ss oystersaus
1 ss ts sesamolje
1 ts chili olje
- TILBEHØR OG STEKING
Dumpling/Gyoza wrapper
Olje til steking
1,5 dl vann
Sesamolje til steking
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk Instagram høydepunkter!



Start med å kombinere kjøttdeig og scampi sammen i en bolle. Jeg kuttet scampien i tynne skriver på maks 0,5 cm. Deretter tilsetter du alle smakstilsetningene i ingredienser-listen, og sett fyllet til marinering i minst 30 minutter.
I mellomtiden kan du forberede alle grønnsaker til sursøt sausen.



Du kan se step-by-step bilder for hvordan jeg wrapper dumpling her 🙂 Jeg bruker akkurat samme metode, men lager to brett i stedet for tre.
STEKING:



- Start med å steke ca. halvparten av dumplingsene i 2-3 min på meidum høy med litt olje til gyllenbrun skorpe. Deretter tilsetter du 1,5 dl vann, og tar på lokk. Senk varmen ned til medium og la de dampe i ca. 10-12 minutter. Ta av lokket og la det resterende vannet fordampe og bunnen blir sprø igjen på medium høy varme. Gjenta prosessen med de resterende dumplingsene.
- PS! Her kan du velge å lage sausen to ganger eller bruke en stor panne/kjele slik at du har plass til å blande inn alle dumplingsene). Når alle dumplingsene er ferdig stekte, tar du de ut og tilsetter ca. 1 ss olje i pannen. Fres grønnsakene til sausen på medium høy varme i ca. 1 minutt.
- Deretter tilsetter du alle smakstilsetningene til sausen, og la dette putre i ca. 30 sek – 1 minutt, og smak til om du ønsker å tilsette mer sukker eller chiliolje.
- Skru varmen ned til lav og ha i dumplingsene. Bland godt slik at alle blir dekket med saus. Så er det bare å servere 🙂



Her hjemme elsker vi denne sausen, og serverer derfor diss dumplingsene med enten litt ris eller nudler 🙂
For flere kinesiske oppskrifter, sjekk her!
TIPS:
- Jeg bruker merket Lee Kum Kee på alle sausene mine for en autentisk kinesisk smak. Dette kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Dumpling wrappers kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Jeg bruker kinesisk black vinegar, men du kan bruke vanlig eddik. Husk å smake til.
- Dersom du ønsker en mild versjon, kan du sløyfe chili olje.
- Du kan også bytte ut brunt sukker med vanlig sukker.
- Jeg bruker Gyoza wrapper som kan kjøpes fryst fra asiatiske matbutikker.
Håper du vil teste disse smakfulle dumplingsene her. Husk å sjekke Instagram høydepunkter om du ønsker video 🙂
Klem TuTu