God søndag 🙂
I dag deler jeg verdens mest fluffy kake med dere, fylt med en creamy kokoskrem og kokos. Denne kaken er super enkel å lage, akkurat passe søt og er super luftitg og lett samtidig. Virkelig en stor favoritt her hjemme som alltid blir spist opp 🙂
Visste dere forresten at min aller første rullekake med jordbær ble som en spalte i Godt.no magasinet? Det er alltid stas å tenke på, og jeg er utrolig takknemlig for så fine minner på veien 🙂
Ingredienser
4 eggeplommer
25 g sukker
3 ss melk
2,5 ss olje
30 g mel
3 ss maisenna
1 ts vaniljesukker
½ – 1 ts pandan essens
- MARENGS
4 eggehviter
½ ts cream of tartar
75 g sukker
- KOKOSKREM
2,5 dl kremfløte
5 ss kokosmelk
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
50 g hakket kokos
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk gjerne høydepunkter på Instagram!
Start med å forvarme ovnen på under og over varme på 175 grader.
Dersom du ønsker å se step-by-step bilder av røren, sjekke min forrige oppskrift her 🙂



- Visp sammen eggeplommer og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett deretter melk og matolje, og visp til du ser luftbobler på toppen.
- Bland maisenna, vaniljesukker og mel i en bolle. Sikt dette inn i røren. Visp til du får en jevn og glatt røre, og tilsett pandan essens og rør godt. Sett til side mens du pisker eggehviter.
- Ha eggehviter i en bolle, og pisk til det begynner å skumme seg. Tilsett cream of tartar og pisk i 1 minutt. Deretter har du oppi 1 ss sukker av gangen, og pisker på medium høy hastighet(jeg bruker håndmikser) til marengsen blir akkurat så stiv at den ikke renner ut ut når du snur bollen opp ned.
- Vend forsiktig inn 1/3 av marengsen i røren av gangen. Til du får en glatt og jevn røre.
- Dekk en langpanne med bakepapir, hell røren over og spre den godt ut. Bank brettet ned på benken et par ganger for å sprekke alle luftbobler. Deretter inn i ovnen i ca. 12 – 15 min.



Når kaken er ute av ovnen, legger du et rent håndkle over kaken, deretter en rist over håndkleet, og snur kaken opp ned. Fjern bakepapiret forsiktig. Det tar maks 5 minutter til kaken er helt kald, siden den er såpass tynn.
I mellomtiden kan du lage kokoskremen ved å piske kremfløte sammen med sukker og vaniljesukker. Når kremen er stiv og fin, vender du kokosmelk forsiktig inn i kremen.



Smør kokoskremen over den bruneste flaten. Spar ca. 3 cm som du ikke smører på krem. Strø på med kokos som du har hakket opp, og snu kaken slik at du ruller nedover den lengste siden. Rull hele veien ned. Prøv å rulle den stram og jevnt som mulig, men pass på at du ikke klemmer ut kremen på sidene.
Pakk kaken sammen med plastfolie og oppbevares i kjøleskapet i minst 45 minutter slik at den er fast når vi deler den opp.



Da er det bare å nyte disse luftige kakebitene 🙂
For andre desserter, sjekke her!
Og sjekke min splitter nye ukesmeny her!
TIPS:
- Pandan essens eller pandan paste kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Cream of tartar brukes til å stabilisere eggehvite og er kjøpt fra apoteket. Dersom du ikke har dette, kan du erstatte med 1-2 ts sitron saft.
- Jeg kjøper fryst kokos hos asiatiske matbutikker, men du kan også bruke vanlig kokos strø. Du kan også ha mer eller mindre kokos om du ønsker.
- Du kan godt lage kaken kvelden før, også dele den opp rett før servering.
- Kaken kan oppbevares opptil 2-3 dager i kjøleskapet, men jeg tror du kommer til å spise den opp før det 🙂
Husk å sjekke Instagram stories / høydepunkter om du ønsker step-by-step video 🙂
Klem TuTu