Ovnsbakt Laks Med Ingefær-Og Hvitløksaus

God torsdag alle sammen, og tusen takk for de fine tilbakemeldingen jeg fikk for Pho oppskriften i går 🙂

I dag er jeg tilbake til en rask og enkel oppskrift som ikke krever deg mer enn 20 minutter på kjøkkenet. Slike middagsoppskrifter er alltid gull å ha her hjemme, for man vet aldri når dagene plutselig blir travle. Her får du saftig ovnsbakt laks, en smakfull ingefær -og hviløkssaus sammen med sauterte kinesiske brokkoli 🙂

ingredienser for 4 porsjoner

  • OVNSBAKT LAKS
  • 4 laksefileter (500 g)

  • Salt og pepper

  • INGEFÆR SOYASAUS
  • 3 ss varmt vann

  • 2,5 ss kinesisk soyasaus

  • 1,5 ss oystersaus

  • 1 ss brunt sukker / 1-2 ss honning

  • 2 ts sesamolje

  • 1 ts eddik

  • 1/2 ts pepper

  • 1 fed finhakket hvitløk

  • 1 ts revet ingefær

  • SAUTERTE GRØNNSAKER
  • 200 kinesiske brokkoli (Kai Lan)

  • 1 dl varmt vann

  • 1 fed finhakket hvitløk

  • 1 ss olje

  • 1 ss oystersaus

  • 1 ts sesamolje

  • TILBEHØR
  • Kokt ris for 4 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:

Start med å forvarme ovnen på 200 grader, over og under varme. Deretter kan du krydre laksen lett med litt salt og pepper. Stek laksen i ca. 12-15 min avhengig av tykkelsen og hvor godt stekt du ønsker laksen.

I mellomtiden kan du lage sausen og brokkolien. Ha alle ingrediensene til sausen på medium høy varme. La sausen koke i 2 min, og senk deretter varmen ned til lav og la det puttre i ca. 3 min til.

Deretter kan du steke brokkolien ved å første frese hvitløk i olje på meidum høy varme til de nesten er gyllenbrune. Ha oppi kinesiske brokkoli og vann. Ta på lokk, skru ned varmen til medium å la det koke i 4-5 min avhengig av størrelsen. Ta av lokket, skru varmen opp til medium høy, tilsett oystersaus og sesamolje og bland godt i ca. 1-2 min til.

Da er det bare å servere denne nydelige og enkle retten sammen med nykokt ris. Ha ønsket mengde med saus over laksen og risen 🙂

Ønsker du andre fiskeretter? Ta en titt her 🙂

TIPS:

  • Du kan også bruke andre grønnsaker til denne retten. Kinesiske brokkoli finner du på asiatiske matbutikker.
  • Her har jeg brukt kinesisk soyasaus fra Lee Kum Kee, men du kan også bruke andre typer. Bare husk å smake til 🙂

Håper denne retten faller i smak 🙂 I helgen kommer det både en splitter ny ukesmeny og en super spennende japansk dessert, håper dere vil titte innom,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*