Mochi Med Jordbær Og Sjokolade

God søndag!

Håper dere har hatt en fin helg så langt! Her hjemme har vi kost oss masse med disse helt magiske mochiene! Jeg elsker de tre ulike lagene som består av den klassiske komboen; jordbær og sjokolade, sammen med min favoritt mochi deig utenpå. Disse er utrolig gøy å lage, og selve mochi deigen tar litt mindre tid å forme enn mine tidligere oppskrifter. Ikke minst kommer du til å bli overrasket over hvor enkelt det er å lage disse 🙂

Disse store jordbærene er faste og perfekte til å lage mochi med, ettersom de holder formen sin bedre under tilberedning. Har du lyst til å ha det gøy på kjøkkenet eller bare imponere med noe spennende, er disse virkelig verdt å teste ut 🙂

Ingredienser til 8 mochi

 • MOCHI DEIG
 • 200 g glutinous rice powder

 • 50 g sukker

 • 200 ml vann

 • 1 ts vaniljesukker

 • 1/8 ts salt

 • Potetmel

 • FYLL
 • 200 g dronning sjokolade

 • 40 ml corn sirup

 • 6 store jordbær

FREMGANGSMÅTE:
PS! Ønsker du step-by-step video? Ta en titt på alt_asiatisk på Instagram stories/høydepunkter!

Start med å smelte sjokoladen over vannbad. Løft bollen av vannet og tilsett corn sirup. Bland godt til det begynner å stivne. Pakk blandingen godt inn med plastfolie og legg den i kjøleskapet til avkjøling i minst 30 min eller til den er helt kald og hard.

Når sjokoladen er blitt avkjølt og fast. Strør du litt potetmel på kjøkkenbenken og knar sjokoladen slik at den mykner litt opp igjen. Rull den ut til en lang pølse, og del den opp i 6 like store biter. Lag 6 like store kuler på ca. 50 g hver.

Vask og fjern stilken på jordbærene. Merk! Jeg kuttet noen av jordbærene litt for langt inn, og det begynte å renne av mochiene etter en dag i kjøleskapet. Så riv helst kun av bladene uten å kutte mye i jordbærene.

 1. Nå starter morra 🙂 Ta en sjokoladekule og form et hull i midten med tommelen din.
 2. Legg et jordbær inn og klem kantene godt inn.
 3. Klem sjokolade laget oppover slik at hele jordbæret blir dekka. Klyp sidene godt sammen.
 4. Legg kulen ned på kjøkkenbenken med den flate siden ned. Den skal klare å stå på egenhånd.

Strø litt potetmel på en plate eller tallerken og legg disse sjokolade kulene inn i kjøleskapet mens vi lager mochi deigen.

MOCHI DEIG:

For å lage mochi deigen blander du sammen glutinous rice powder, sukker, vann, vanilje sukker og salt i en bolle. Dekk bollen med plast folie og sett den inn i mikrobølgeovnen på 1 min og 30 sekunder på 800 watt. Ta ut deigen og bland godt opp, og inn igjen i ca. 45 sek – 1 min til.

 1. Ha et godt lag med potetmel på kjøkkenbenken og velt ut mochi deigen. Rull mochi deigen ut til en pølse og fordel den til 6 like store boller.
 2. Flat bollen ut, og la kjernen være litt tykkere enn kanten.
 3. Ha en bolle med vann ved siden av deg. Deretter pensler du et veldig tynt lag ved vann på mochi deigen. Legg sjokolade kulen med den flate siden opp på mochi deigen og klem deigen godt inntil sjokoladen.
 4. Klem deigen oppover slik at hele sjokoladen blir dekket. Klyp sidene sammen og legg den ned på et lag med potetmel. Trill mochien rund mellom håndflatene dine for å gjøre bunnen flat og sidene jevne og fine.

Legg disse i en luftett boks med et lag med potetmel i bunnen av boksen. Oppbevares i kjøleskapet i ca. 20 minutter før servering.

Disse er ganske store, så vi pleier som regel å dele de opp i to eller fire før servering. Dersom du oppbevares i kjøleskapet i flere timer eller over natten, kan de legges ut i romtemperatur 10-15 min før servering 🙂

TIPS:

 • Husk å ikke kutte stilken altfor langt inn, for da vil væsken til jordbærene renne ut og gjøre mochiene våte. Dra helst av kun bladene og stilken.
 • Merk at noen ganger kan glutinous melet være gammelt og trekker da til seg mer vann. Sjekk gjerne videoen min på Instagram høydepunkter og tilsett mer vann om nødvendig.
 • Glutinous rice powder og corn sirup kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Selvom mikrobølgeovnen er satt på 800 watt, kan den justere fra ulike merker. Ta alltid ut ca. 15 sekunder før første gangen du varmer for å sjekke varmen og konsistensen.
 • Disse er super store og vi deler alltid i halv eller i fire når vi skal servere dem.
 • Har du noen til overs, kan de oppbevares i en luftett boks kjøleskapet opptil 2 dager.

Håper du vil teste disse nydelige mochiene og husk å få med deg hele step-by-step prosessen på Instagram 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*