Lumpia

«Lumpia, verdens enkleste vårruller», var min aller første oppskrift på bloggen, og blant mine «mest populære oppskrifter i 2019» 🙂 Jeg bare elsker disse små, tynne og super sprøe vårrullene med saftig og smakfull fyll. Tidligere har jeg laget disse vårrullene milde og gode, men i dag får du en ny variant med glassnudler og enda mer smak 🙂

Disse er fortsatt super enkle å lage, så bli gjerne med å lage dem i dag 🙂

ingredienser til 34 stk

  • 200 g svin

  • 200 g biff

  • 50 g tørket glassnudler

  • 1 gulrot raspet

  • 1 boks vannkanstanje ( 227 g) i små terninger

  • 1 hakket vårløk

  • 1/2 hakket løk

  • 2 fed hakket hvitløk

  • SMAKSTILSETNINGER
  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 2 ts oystersaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • TILBEHØR
  • 17 vårruller ark delt i to (Merke Spring Home- str 30)

  • 1 egg

  • Olje til frityrsteking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For hele prosessen på video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram!

Start med å bløte glassnudler i varmt vann i ca. 15-20 minutter. Klem ut vannet og klipp de opp i ca. 2-3 cm lange strenger. Kombinere kjøttdeigene, gulrot, vannkastanje, vårløk, løk og hvitløk i en stor bolle. Tilsett alle smakstilsetningene og miks alle ingrediensene godt sammen. Disse er kan du faktisk bare rulle med en gang, eller legges i kjøleskapet i 30 min om du ønsker 🙂

HVORDAN RULLER VI?

  1. Jeg bruker denne metoden hver gang jeg lager vårruller nå, og det forkorter hele prosessen og gir deg jevne og fine lumpia. Legg litt av fyllet i en sprøytepose eller frysepose. Klipp et hull på ca. 1,5 cm (du kan justere mindre eller større), også sprøyter du ut en lang stripe som på bildet. Da slipper jeg å bruke tid på å spre fyllet jevnt ut
  2. Brett begge kantene inn slik at de overlapper hverandre. 
  3. Deretter kan du pensle litt egg på “trekanten” øverst. 
  4. Rull hele veien stramt til du møter enden.

Enkle og fine, ikke sant? 🙂

Frityrstek disse på medium høy varme i ca. 7-8 minutter, eller til de blir gyllenbrune mens du roterer jevnlig.

Disse er helt perfekte som de er, men du kan også serveres med sweet chili saus eller en blanding av soyasaus og eddik 🙂

Sjekk også min splitter nye ukesmeny her!

TIPS:

  • Du kan også bruke kun svinekjøttdeig, kjøttdeig av storfe eller kylling kjøttdeig som i mine tidligere oppskrifter her.
  • Juster soyasaus mellom 1.5 – 2 ss, utifra hvor salt den er.
  • Du kan også lage fyllet kvelden før.
  • Vårruller ark kan kjøpes både i vanlig dagligvare butikker og asiatiske matbutikker
  • Du kan også rulle lumpia med mer fyll, slik at de blir tykkere og kortere.
  • Både fyllet og ferdig rullet Lumpia kan fryses ned.

Vi har fortsatt noen ledige plasser igjen på to av matkursene, så meld deg gjerne på her om du er interessert 🙂 Ha en riktig fin søndag videre,
Klem TuTu

6 Comments

  1. Hei 😊 går det an å steke vårrullene i stekeovn?

  2. Hei.
    Hvis jeg vil bruke kyllingkjøttdeig, bør jeg steke den på forhånd før jeg blander i resten av ingrediensene, eller kan jeg gjøre som her med den rå kjøttdeigen?

  3. Kan en ha disse i airfryer? Litt nervøs fyllet ikke blir stekt nok? 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*