“Lumpia, verdens enkleste vårruller”, var min aller første oppskrift på bloggen, og blant mine “mest populære oppskrifter i 2019” 🙂 Jeg bare elsker disse små, tynne og super sprøe vårrullene med saftig og smakfull fyll. Tidligere har jeg laget disse vårrullene milde og gode, men i dag får du en ny variant med glassnudler og enda mer smak 🙂
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2586.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
Disse er fortsatt super enkle å lage, så bli gjerne med å lage dem i dag 🙂
ingredienser til 34 stk
200 g svin
200 g biff
50 g tørket glassnudler
1 gulrot raspet
1 boks vannkanstanje ( 227 g) i små terninger
1 hakket vårløk
1/2 hakket løk
2 fed hakket hvitløk
- SMAKSTILSETNINGER
2 ss soyasaus
1 ss sukker
2 ts oystersaus
1 ts sesamolje
1/2 ts pepper
- TILBEHØR
17 vårruller ark delt i to (Merke Spring Home- str 30)
1 egg
Olje til frityrsteking
FREMGANGSMÅTE:
PS! For hele prosessen på video, sjekk @alt_asiatisk på Instagram!
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2735.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2735.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2735.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
Start med å bløte glassnudler i varmt vann i ca. 15-20 minutter. Klem ut vannet og klipp de opp i ca. 2-3 cm lange strenger. Kombinere kjøttdeigene, gulrot, vannkastanje, vårløk, løk og hvitløk i en stor bolle. Tilsett alle smakstilsetningene og miks alle ingrediensene godt sammen. Disse er kan du faktisk bare rulle med en gang, eller legges i kjøleskapet i 30 min om du ønsker 🙂
HVORDAN RULLER VI?
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/Skjermbilde-2020-01-25-kl.-23.06.38.png?resize=750%2C502&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/Skjermbilde-2020-01-25-kl.-23.06.38.png?resize=750%2C502&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/Skjermbilde-2020-01-25-kl.-23.06.38.png?resize=750%2C502&ssl=1)
- Jeg bruker denne metoden hver gang jeg lager vårruller nå, og det forkorter hele prosessen og gir deg jevne og fine lumpia. Legg litt av fyllet i en sprøytepose eller frysepose. Klipp et hull på ca. 1,5 cm (du kan justere mindre eller større), også sprøyter du ut en lang stripe som på bildet. Da slipper jeg å bruke tid på å spre fyllet jevnt ut
- Brett begge kantene inn slik at de overlapper hverandre.
- Deretter kan du pensle litt egg på “trekanten” øverst.
- Rull hele veien stramt til du møter enden.
![](https://i0.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2518.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2518.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2518.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
Enkle og fine, ikke sant? 🙂
![](https://i0.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2529.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2529.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2529.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
Frityrstek disse på medium høy varme i ca. 7-8 minutter, eller til de blir gyllenbrune mens du roterer jevnlig.
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2603.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2603.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.altasiatisk.no/wp-content/uploads/2020/01/IMG_2603.jpg?fit=750%2C500&ssl=1)
Disse er helt perfekte som de er, men du kan også serveres med sweet chili saus eller en blanding av soyasaus og eddik 🙂
Sjekk også min splitter nye ukesmeny her!
TIPS:
- Du kan også bruke kun svinekjøttdeig, kjøttdeig av storfe eller kylling kjøttdeig som i mine tidligere oppskrifter her.
- Juster soyasaus mellom 1.5 – 2 ss, utifra hvor salt den er.
- Du kan også lage fyllet kvelden før.
- Vårruller ark kan kjøpes både i vanlig dagligvare butikker og asiatiske matbutikker
- Du kan også rulle lumpia med mer fyll, slik at de blir tykkere og kortere.
- Både fyllet og ferdig rullet Lumpia kan fryses ned.
Vi har fortsatt noen ledige plasser igjen på to av matkursene, så meld deg gjerne på her om du er interessert 🙂 Ha en riktig fin søndag videre,
Klem TuTu
Hei 😊 går det an å steke vårrullene i stekeovn?
Jeg har selv ikke gjort det, men vet flere har prøvd. Det vil ikke får den samme jevne fargen, men fått tilbakemelding på at det funker 🙂
Hei.
Hvis jeg vil bruke kyllingkjøttdeig, bør jeg steke den på forhånd før jeg blander i resten av ingrediensene, eller kan jeg gjøre som her med den rå kjøttdeigen?
Heisann. Nei, vi steker sjeldent kjøttdeigen opp først, så du trenger ikke det 🙂
Kan en ha disse i airfryer? Litt nervøs fyllet ikke blir stekt nok? 🙂
Heisann Tina 🙂 Jeg har ikke testet med airfryer selv, men vet flere av mine lesere har gjort det med gode resultater 🙂 Håper du får det til!