Kylling Tempura Maki

Tusen takk til alle som har vist interessert og meldt seg på matkursene med oss! Vi gleder oss veldig 🙂 Det er fremdeles 4 plasser til på sushi kurset den 06.feb og 2 plasser til på dumplings kurset 12.feb, så meld deg gjerne på her om du ønsker å delta 🙂

Over til dagens oppskrift finner du denne super smakfulle tempura maki med sprø kylling og kremet avokado! Det er flere av mine lesere som ikke spiser skalldyr, og sushi med kylling har derfor vært mye etterspurt. Dette er faktisk aller første gang vi lager sushi med kylling her hjemme, og jeg må si de rene og gode smakene rask ble en vinner ved middagsbordet 🙂

Ingredienser til 4 tempura maki

 • SUSHI RIS
 • 175 g ukokt sushi ris

 • 175 ml vann

 • 1 ½ ss sushi eddik

 • 1 ss sukker

 • ½ ss sake (les tips)

 • ½ ts salt

 • TEMPURA KYLLING
 • 1 kyllingbryst

 • 125 ml vann

 • 100 g mel

 • 1 ss olje

 • ½ ts bakepulver

 • ¼ ts salt

 • Panko

 • Olje til steking

 • TILBEHØR
 • 2 nori ark delt i to

 • 1/2 avokado delt i 8 like store skiver

 • Sesamfrø

 • Soyasaus, wasabi og ingefær

FREMGANGSMÅTE:

SUSHI RIS:

Start med å rense risen og kok den sammen med ca. 1,5 dl vann og ½ ss sake. Jeg bruker riskoker. I mellomtiden koker du eddik, sukker og salt sammen. Når sukkeret er ordentlig oppløst, setter du blandingen til side for avkjøling.

Når risen er ferdigkokt, bruker du en risskje eller eller slikkepott for å vende eddik blandingen inn. Risen skal trekke i seg alt væsken uten at du brekker riskornet. Sett til side mens du forbereder røren til tempura. 

TEMPURA KYLLING:

Varm opp en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Deretter deler du kyllingbrystet i ca. 8-10 like store strimler, utifra hvor stort kyllingbrystet er. Noen biter kommer til å bli lengre eller større enn andre, men det gjør ingenting. Bitene bør være ca. 1,5×1,5 cm tykke.

Deretter blander du sammen mel, vann, olje, bakepulver, salt sammen i en bolle. Dypp kylling strimlene i røra før du dekker de med panko. Stek kyllingen til skorpen blir gyllenbrune. Varier varmen mellom medium høy til medium.

HVORDAN RULLER VI TEMPURA MAKI?

 1. Legg ½ noriark på en sushi matte, med den glatte siden ned. Legg ca. 1/4 av risen på arket. Spre risen godt ut uten å mose riskornet. 
 2. Strø sesamfrø på risen og bruk håndflaten for å pressen frøene litt ned i risen. 
 3. Snu noriarket med risen. Legg 2 skiver avokado og 1-2 kylling strimler (etter hvor store/lange de er) oppå arket. PS! Det kan hende du står igjen med noen kylling biter ettersom alle kyllingbryst er litt ulike i størrelsen.
 4. Legg tomlene dine under matten. Ta tak i matten og arket, brett over fyllet slik at den øverste enden pakker inn fyllet (akkurat som når du ruller et ark). Fortsett prosessen og dra hele arket ved hjelp av matten over til enden, slik at alt henger sammen. Klem litt frem og tilbake slik at hele rullen blir fin og jevn. 

Del maki rullen opp i 6, 8 eller 10 like store biter, og server disse nydelige maki bitene med soyasaus, ingefær og wasabi om ønskelig 🙂

Sjekk også andre japanske oppskrifter her 🙂

TIPS:

 • Jeg foretrekker et tynt lag med ris i mine ruller, ønsker du et tykkere lag, kan du øke ris mengden.
 • Sake kan kjøpes på utvalgte asiatiske matbutikker. Dersom du ikke har dette, kan det fint sløyfes.
 • Nori, panko, sushi eddik og andre sushi ingredienser kan kjøpes både fra vanlige dagligvare butikker og asiatiske matbutikker.

Meld dere gjerne på sushi kurset om du ønsker å lære denne og andre sushi metoder 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*