Kylling Nudelsalat Med Tamarind Saus

Har du lyst på noe friskt og godt i hverdagen uten å bruke en evighet på kjøkkenet? Denne smaksrike nudelsalaten som tar deg kun 20 minutter å lage, har vært på repetisjon her hjemme. Både versjonen med biff som ble godt tatt i mot av dere, og med andre spennende ingredienser. I dag deler jeg denne med saftig kylling, sprø grønnsaker og en aromatisk saus 🙂

ingredienser for 2-3 porsjoner

  • 3 kyllinglår filet

  • Salt og pepper

  • 200 g ukokte risnudler

  • 10 cherry tomater

  • 1/2 gulrot i strimler

  • 1/2 agurk i skiver

  • 1/4 rødløk i skiver

  • 1 thai chili i skiver

  • Hakket mynte

  • Knuste peanøtter

  • Lime

  • TAMARIND SAUS
  • 2 fed hakket hvitløk

  • 2 ss tamarind paste

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1/2 ss sukker

  • 1/2 ss fiskesaus

  • 1/2 ss eddik

FREMGANGSMÅTE:

Start med å koke risnudler etter anvist på pakken. Skyld med kaldt vann og la vannet renne ut gjennom en sil (Les tips nederst).

Kombinere alle ingrediensene til sausen i en liten kjele. La sausen koke på medium høy varme i ca. 3 minutter. Løft sausen av platen og la den avkjøle mens du forbereder resten av ingrediensene.

Videre kan du salte og peppre kyllingen. Stek de på ca. 2-3 minutter på hver side ut i fra tykkelsen på kjøttet.

Deretter kutter du opp alle grønnsakene. Ha risnudler, peanøtter og alle grønnsakene oppå risnudelen. Del opp kyllingen i tynne skiver og bland det godt sammen med resten av ingrediensene og tamarind sausen. Smak til med lime for en ekstra frisk smak 🙂

Da er det bare å servere og nyte disse herlige smakene!

For andre salat oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Du kan også bruke kylling filet til denne oppskriften.
  • Denne smaker aller best når risnudelen har rent av seg alt vannet, for da trekker nudelen til seg sausen mye bedre. Jeg koker derfor alltid nudelen min flere timer i forveien eller kvelden før.
  • Du finner også risnudler fra vanlige dagligvare butikker, men jeg foretrekker asiatiske merker fra asiatiske matbutikker.
  • Tamarind paste kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Resten av ingrediensene finner du både fra vanlig daglivare og asiatiske.
  • Sausen kan også lages i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Gi den ca 30 sekunder i mikro før servering.

For alle dere som elsker dumplings oppskriftene mine, kommer det en splitter ny og super spennende oppskrift i morgen 🙂
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*