Har du lyst på noe friskt og godt i hverdagen uten å bruke en evighet på kjøkkenet? Denne smaksrike nudelsalaten som tar deg kun 20 minutter å lage, har vært på repetisjon her hjemme. Både versjonen med biff som ble godt tatt i mot av dere, og med andre spennende ingredienser. I dag deler jeg denne med saftig kylling, sprø grønnsaker og en aromatisk saus 🙂
ingredienser for 2-3 porsjoner
3 kyllinglår filet
Salt og pepper
200 g ukokte risnudler
10 cherry tomater
1/2 gulrot i strimler
1/2 agurk i skiver
1/4 rødløk i skiver
1 thai chili i skiver
Hakket mynte
Knuste peanøtter
Lime
- TAMARIND SAUS
2 fed hakket hvitløk
2 ss tamarind paste
2 ss oystersaus
1 ss sesamolje
1 ss soyasaus
1 ss honning
1/2 ss sukker
1/2 ss fiskesaus
1/2 ss eddik
FREMGANGSMÅTE:
Start med å koke risnudler etter anvist på pakken. Skyld med kaldt vann og la vannet renne ut gjennom en sil (Les tips nederst).
Kombinere alle ingrediensene til sausen i en liten kjele. La sausen koke på medium høy varme i ca. 3 minutter. Løft sausen av platen og la den avkjøle mens du forbereder resten av ingrediensene.
Videre kan du salte og peppre kyllingen. Stek de på ca. 2-3 minutter på hver side ut i fra tykkelsen på kjøttet.
Deretter kutter du opp alle grønnsakene. Ha risnudler, peanøtter og alle grønnsakene oppå risnudelen. Del opp kyllingen i tynne skiver og bland det godt sammen med resten av ingrediensene og tamarind sausen. Smak til med lime for en ekstra frisk smak 🙂
Da er det bare å servere og nyte disse herlige smakene!
For andre salat oppskrifter her 🙂
TIPS:
- Du kan også bruke kylling filet til denne oppskriften.
- Denne smaker aller best når risnudelen har rent av seg alt vannet, for da trekker nudelen til seg sausen mye bedre. Jeg koker derfor alltid nudelen min flere timer i forveien eller kvelden før.
- Du finner også risnudler fra vanlige dagligvare butikker, men jeg foretrekker asiatiske merker fra asiatiske matbutikker.
- Tamarind paste kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Resten av ingrediensene finner du både fra vanlig daglivare og asiatiske.
- Sausen kan også lages i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Gi den ca 30 sekunder i mikro før servering.
For alle dere som elsker dumplings oppskriftene mine, kommer det en splitter ny og super spennende oppskrift i morgen 🙂
Klem TuTu