Dampet Kveite Med Soyasaus-Olje

God mandag alle sammen 🙂

Tusen takk for alle gode tilbakemeldingene jeg har fått de siste dagene med både de koreanske bollene og Biff i Szechuan saus oppskriften fra i går 🙂 Gøy å høre at så mange vil teste oppskriftene mine!

I dag deler jeg en av mine favoritt fiskeretter som kun tar deg 15-20 minutter å lage! Her hjemme elsker vi smaksrike fiskeretter, og hva er bedre enn en super enkel og aromatisk Soyasaus-olje? Denne retten er helt perfekt å servere med litt ris eller nudler ved siden av, og jeg er sikker på at du kommer til å bli overrasket over smakene 🙂

Ingredienser til 4 porsjoner

  • DAMPE FISK
  • 2 skiver kveite

  • 2 skiver ingefær i strimler

  • 1 vårløk i strimler

  • Vann

  • SOYASAUS-OLJE
  • 0,75 dl olje

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss oystersaus

  • 1-2 ts brunt sukker

  • 5 fed hvitløk i skiver

  • 2-3 sjalottløk (les tips) i skiver

  • 2 skiver ingefær

  • 1 vårløk i skiver

  • 1 vårløk i ringer (denne skal ikke stekes i olje)

FREMGANGSMÅTE:

Start med å ha fiske skivene i en tallerken sammen med ingefær og vårløk. Legg grønnsakene både oppå og under fisken. Damp fisken i ca. 12-15 min på medium høy varme. Juster tiden etter tykkelsen. Disse var på ca. 2 cm.

I mellomtiden kan varme opp olje og frese hvitløk, sjalottløk, ingefær og vårløk sammen på medium høy varme til de får en gyllenbrun farge. Mens du venter på grønnsakene kan du blande sammen light soyasaus (les tips), oystersaus, sukker, og den siste vårløken som du hakker opp i ringer.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6662-17f21f76-2c2f-4ff5-8c87-700aea901a6a.png

Når grønnsakene er blitt fine og brune, setter du en sil over bollen med soyasaus blandingen og heller oljen over. Bland dette godt sammen 🙂

Når fisken er ferdig dampet tilsetter du bare oljen over. Da er vår dampet kveite med aromatisk soyasaus olje klar til servering 🙂 Kjempe godt sammen med litt ris eller nudler!

TIPS:

  • Du kan også bruke torsk, laks eller andre fisker. Jeg kjøpte fra ferskvare disken.
  • Juster dampe tiden etter tykkelsen på fisken.
  • Jeg brukte asiatiske sjalottløk, og 3 stk stilvarer ca en vanlig str.
  • Light soyasaus er fra merket Lee Kum Kee og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan også bruke vanlig soyasaus, men smak til med sukker.

Denne uken er det mange spennende retter og step-by-step som kommer her og på Instagram, håper dere vil følge med 🙂
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*