God Jul alle sammen 🙂
Håper dere har hatt noen super fine dager og en gledelig jul. Her hjemme begynner vi å få litt cravings for asiatisk mat, og da smaker ingenting bedre enn en varm og smaksrik nudelsuppe med dumplings. Enkel å lage, og man kan wrappe wontons sammen med hele familien som en koselig aktivitet 🙂
Har du forresten noe ribbe til overs, kan denne oppskriften anbefales på det varmeste; Asiatisk ribbe i bao buns 🙂
Ingredienser for 4-5 nudelsupper
200 g svinekjøttdeig
6 scampi i små terninger
1 hakket vårløk
1/2 ss maisenna
1/2 ss vann
1 ts soyasaus
1 ts bakepulver
1 ts sesamolje
1/2 ts sukker
1/4 ts pepper
1/4 ts salt
- SUPPE
1,5 l vann
2 ss kylling buljong pulver
2 ss light soyasaus
1/2 ss sesamolje
1/4 ts salt
- TILBEHØR
Wonton wrapping
Eggenudler til 4-5 porsjoner
Bok Choy
Svart pepper
FREMGANGSMÅTE:
Start med å kombinere kjøttdeig og scampi sammen i en bolle. Jeg kuttet scampien i tynne skriver på maks 0,5 cm. Deretter tilsetter du alle smakstilsetningene i ingredienser-listen, og sett fyllet til marinering i minst 30 minutter.
I mellomtiden kan du koke eggenudler. Lag også kraften ved å koke opp vann i en kjele sammen med alle smakstilsetningene. Sett på lokk og slå av varmen når kraften har fått et oppkok på ca. 3 minutter.
Legg ca 1 – 1,5 ts fyll på hvert dumpling ark. Ta litt vann rundt kantene av arket. Brett arket sammen så du får en trekant, med fyll i midten. Helt til slutt bretter du “ermene” innover mot hverandre, og limer den ene “armen” over den andre med vann. Husk å alltid presse katene godt, slik at du ikke åpner seg under kokingen. Jeg fikk ca. 26 wontons.
Skru opp varmen på kraften igjen på medium høy. Når vannet begynner å koke har du oppi dumplings og bok choy. Når de flyter opp lar du de koke i et min til, så er de klare.
Da er det bare å legge eggenudler i en bolle, også helle suppen oppi bollen 🙂 Server gjerne med svart pepper, chili olje eller chili paste om du ønsker litt ekstra kick.
For andre nudel og suppe retter, sjekk her 🙂
TIPS:
- Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr. Kinesisk light soyasaus fra merket Lee Kum Kee kan også kjøpes her.
- Wonton wrappers kan kjøpes fryst fra asiatiske matbutikker.
- Fyllet kan også lages opptil 2 dager i forveien, og kan også fryses.
- Ferdig wrappet wontons kan også fryses.
Ønsker dere en riktig fin romjul videre,
Klem TuTu