Wonton Nudel Suppe

God Jul alle sammen 🙂

Håper dere har hatt noen super fine dager og en gledelig jul. Her hjemme begynner vi å få litt cravings for asiatisk mat, og da smaker ingenting bedre enn en varm og smaksrik nudelsuppe med dumplings. Enkel å lage, og man kan wrappe wontons sammen med hele familien som en koselig aktivitet 🙂

Har du forresten noe ribbe til overs, kan denne oppskriften anbefales på det varmeste; Asiatisk ribbe i bao buns 🙂

Ingredienser for 4-5 nudelsupper

  • 200 g svinekjøttdeig

  • 6 scampi i små terninger

  • 1 hakket vårløk

  • 1/2 ss maisenna

  • 1/2 ss vann

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts sukker

  • 1/4 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • SUPPE
  • 1,5 l vann

  • 2 ss kylling buljong pulver

  • 2 ss light soyasaus

  • 1/2 ss sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • TILBEHØR
  • Wonton wrapping

  • Eggenudler til 4-5 porsjoner

  • Bok Choy

  • Svart pepper

FREMGANGSMÅTE:

Start med å kombinere kjøttdeig og scampi sammen i en bolle. Jeg kuttet scampien i tynne skriver på maks 0,5 cm. Deretter tilsetter du alle smakstilsetningene i ingredienser-listen, og sett fyllet til marinering i minst 30 minutter.

I mellomtiden kan du koke eggenudler. Lag også kraften ved å koke opp vann i en kjele sammen med alle smakstilsetningene. Sett på lokk og slå av varmen når kraften har fått et oppkok på ca. 3 minutter.

Legg ca 1 – 1,5 ts fyll på hvert dumpling ark. Ta litt vann rundt kantene av arket. Brett arket sammen så du får en trekant, med fyll i midten. Helt til slutt bretter du “ermene” innover mot hverandre, og limer den ene “armen” over den andre med vann. Husk å alltid presse katene godt, slik at du ikke åpner seg under kokingen. Jeg fikk ca. 26 wontons.

Skru opp varmen på kraften igjen på medium høy. Når vannet begynner å koke har du oppi dumplings og bok choy. Når de flyter opp lar du de koke i et min til, så er de klare.

Da er det bare å legge eggenudler i en bolle, også helle suppen oppi bollen 🙂 Server gjerne med svart pepper, chili olje eller chili paste om du ønsker litt ekstra kick.

For andre nudel og suppe retter, sjekk her 🙂

TIPS:

  • Kylling buljong pulver finner du også fra asiatiske matbutikker, og jeg bruker merkene Ajinomoto eller Knorr. Kinesisk light soyasaus fra merket Lee Kum Kee kan også kjøpes her.
  • Wonton wrappers kan kjøpes fryst fra asiatiske matbutikker.
  • Fyllet kan også lages opptil 2 dager i forveien, og kan også fryses.
  • Ferdig wrappet wontons kan også fryses.

Ønsker dere en riktig fin romjul videre,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*