Vanilje Cupcakes Med Kokos Smørkrem Og Candy Cane

God søndag dere!

Som årets siste dessert fra meg, kommer disse nydelige vanilje muffins med kokos smørkrem og toppet med knuste candy cane for en sprø og spennende tekstur. Disse er Mammas TuTu favoritt muffins, og hun spør alltid om jeg kan bake store mengder som hun kan oppbevare i lufttette bokser for å spise gjennom uken 🙂

Er du ikke glad i smørkrem er disse gode som de er, eller med vanlig glasur også 🙂 En enkel og nydelig nyttårs dessert som ikke tar deg lang tid å lage 🙂

Ingredienser til 24-26 cupcakes

  • CUPCAKES
  • 200 g romtemperert smør

  • 200 g sukker

  • 4 egg

  • 200 g mel

  • 2,5 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljesukker

  • KOKOS SMØRKREM
  • 450 g melis

  • 250 g romtemperert smør

  • 6 ss kokosmelk

  • 1 ts vaniljesukker

  • Ca. 10 stenger knuste candy cane

FREMGANGSMÅTE:

Start med å forvarme ovnen på 180 grader, over og under varme.

Bruk en håndmikser eller maskin og pisk smør og sukker sammen til det blir fluffy, i ca. 5 minutter. Deretter tilsetter du et og et egg av gangen. Pisk lett mellom hvert egg. Ha helt til slutt mel, bakepulver og vaniljesukker oppi. Pisk til du får en jevn og glatt røre.

Fordel røre i muffinsformer (les tips), bør være ca. 3/4 fulle i ca. 24-26 muffinsformer. Sett de inn midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Merk! Jeg bakte disse i romjulen og var tomme for muffinsformer, derfor ble disse ekstra store siden jeg kun hadde 19 former.

Avkjøles på helt på en rist, mens du lager smørkrem i mellomtiden.

Bruk håndmikser eller maskin til å piske sammen smør, melis og vaniljesukker i ca. 3-5 minutter til alle ingrediensene er godt mikset sammen. Deretter har du oppi kokosmelk og pisker i ca. 2 min til. Dersom du opplever at smørkremen blir for bløt pga. temperaturen i rommet, kan du legge den litt i kjøleskapet.

Bruk sprøytepose og ønsket sprøytetipp (jeg bruker Wilton 1M) til å sprøyte smørkremen ut. Strø med knuste candy cane på toppen 🙂

TIPS:

  • Hvor mange cupcakes du får er opptil om du bruker små eller store former. Bruker du vanlige muffinsformer kan du få mellom 24-26 stk. Har du store og dypere cupcakesformer, vil du få mellom 12-14 stk.
  • Har du ikke sprøytetipp, kan kremen smøres rett på med en skje eller smørkniv 🙂
  • Disse kan oppbevares i lufttett boks opptil 2 dager.

Ønsker dere en riktig fin søndag videre, og kom gjerne innom i morgen for flere middagstips 🙂
Klem TuTu

2 Comments

  1. Frida Børnes

    Hei

    Ser at du putter pandan essens i røra men ser ikke hvor mye da jeg ikke ser pandan essens i oppskriften. Har du mulighet til å legge til mengde i oppskriften eller bare gi meg en liten mld ☺️

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*