Sommerruller Med Norske Reker Og Sesamdressing

God mandag alle sammen 🙂

Hva er bedre enn å starte uken med noe frisk, sunt og utrolig smaksrik? De som har fulgt med på bloggen helt siden start vet at jeg elsker sommerruller med peanøttsaus, helt til jeg nylig fikk jeg ny favoritt; nemlig denne japanske, kremete og nydelige sesamdressingen 🙂 Super lett å lage selv, og passer også godt sammen med nudler eller salater.

ingredienser til 10 sommerruller

  • 150 g tørket risnudler

  • 40 norske reker

  • 10 rispapir

  • 10 agurkbiter

  • Koriander

  • 4 egg

  • Romano/hjertesalat eller andre salatblandinger

  • SESAMDRESSING
  • 5 ss majones

  • 2 ss kvernet ristet sesamfrø

  • 1,5 ss eddik

  • 1 ss sesamolje

  • 2-3 ts sukker

  • 2 ts soyasaus

  • 2 ts vann

  • 1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

Start med å koke risnudler etter det som er anvist på pakken. Skyld godt med kaldt vann og la vannet renne ut gjennom en sil. Jeg liker å koke min kvelden før eller flere timer i forveien slik at det ikke lenger er vann oppi.

Deretter kan du bruke en kverner eller blender til å kverne sesamfrø. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og tilsett sesamfrø. Bland godt og settes i kjøleskapet.

I mellomtiden kan du piske sammen 4 egg og stek som en omelett i en stekepanne med litt olje. Del omeletten i tynne skiver.

HVORDAN RULLER VI?

  1. Fukt/dypp et rispapir i lunkent vann i ca.3-5 sekunder. Rispapiret skal fortsatt være hard, men vil bli mykere mens du legger på alle ingrediensene. Legg på risnudler, egg, agurk og salat.
  2. Brett kanten som er nærmest deg over fyllet og rull en gang over. Legg på fire reker bortover og litt koriander mellom rekene.
  3. Brett kantene på sidene inn mot midten.
  4. Rull til slutt hele veien stramt oppover til du får en fin sommerrull 🙂

Da er det bare å servere disse med sesamdressingen vår 🙂

Har du lyst på andre sommerruller med peanøttsaus eller andre sauser? Ta en titt her 🙂

TIPS:

  • Jeg legger på rekene til slutt slik at de skal synes på utsiden, men du kan også bare legge alle ingrediensene oppå rispapiret samtidig 🙂
  • Firkantet rispapir fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker. Du kan også bruke runde, som finnes hos vanlig dagligvare butikker.
  • Du kan også bruke mynte eller andre grønnsaker og gulrøtter osv.

Minner om Giveaway av en nydelig Le Creuset her! Du kan delta så mange ganger du vil 🙂

Ønsker dere en super start på dagen, og kom gjerne innom i morgen for en nydelig stekt nudler oppskrift,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*