Mochi Brownies

Denne helt magiske browniesen her bakte denne i går kveld, og det måtte mye selvkontroll til for at vi ikke skulle spise opp hele kaken 🙂 For dere som synes at vanlig brownies kan være litt tung og mektig, vil denne lette og luftige browniesen bli deres nye favoritt 🙂 Smaksmessig syns jeg den smaker som vanlig brownies, men med et lite hint av typisk mochi. Kantene er ekstra chewy og du får en herlig tyggemotstand 🙂

Ser du etter noe super enkelt og spennende, anbefales det virkelig å teste denne luftige mochi browniesen med herlig sjokolade biter oppi:)

Ingredients

  • 100 g smør

  • 75 g Dronning sjokolade

  • 2 egg

  • 150 g sukker

  • 1 ts vaniljesukker

  • 75 g glutinous rice powder

  • 1/4 ts bakepulver

  • 125 g hakket Dronning sjokolade

FREMGANGSMÅTE:

Start med å forvarme ovnen på over og undervarme på 175 grader. Deretter smelter du 100 g smør sammen med 75 gram sjokolade over et vannbad eller i mikrobølgeovnen til sjokoladen og smøret akkurat er smeltet. Rør sammen så du får en jevn blanding. Settes til side for avkjøling mens du forbereder resten av ingrediensene.

Videre kan du hakke opp 125 g sjokolade (jeg brukte 2 pakker dronning sjokolade, der 75 g gikk til smelting). Del hver knekk i ca. 6-8 små terninger.

Pisk deretter egg og sukker på medium hastighet i ca 2-3 min slik at du får en tykk blanding med pastell gul farge. Jeg brukte en håndmikser. Tilsett sjokoladeblandingen oppi eggeblandingen og pisk på lav hastighet til alt er godt kombinert.

Bland sammen glutinous rice flour, vaniljesukker og bakepulver i en bolle, og vend blandingen inn i røren, til ingrediensene akkurat er blandet sammen. Ha til slutt oppi hakket sjokolade og vend det forsiktig inn i røren.

Smør en 20×20 cm eller 15×25 cm firkantet form (eller lignende målinger), og vend røren over i formen. Spre den jevn ut og inn midt i ovnen i 32-35 minutter.

Ta browniesen ut etter steketiden og avkjøles før du kutter i den. Sjekk den blanke overflaten 🙂 Helt magisk!

Og klarer du ikke å vente til kaken blir helt avkjølt, smaker den også himmelsk når den er litt lunken 🙂 Ha gjerne et glass kald melk ved siden av!

For andre søtsaker, ta en titt her 🙂

TIPS:

  • Jeg elsker Freia sin dronning sjokolade, men du kan også bruke andre sjokolade typer.
  • Liker du en mørkere variant av brownies kan du ha oppi mørk hakket sjokolade.
  • Valnøtter kan også erstattes med hakket sjokolade.
  • Glutnious rice powder eller mochi powder kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Kan også bakes kvelden eller dagen før.

Håper dere vil teste denne herlige desserten her, og ønsker dere en riktig fin lørdag! Kom gjerne innom i morgen for splitter ny ukesmeny 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*