Klementin Mochi

God søndag alle sammen 🙂

Klementiner er noe vi spiser mye av rundt juletiden, så hvorfor ikke servere disse på en kreativ og lekker måte? Denne desserten er både lite tidskrevende, lite komplisert og kan lages god tid i forveien dersom du ønsker å servere noe spennende til jul 🙂

Myk og chewy mochi på utsiden og saftig klementin på innsiden! Og hvor fine er ikke de? En super frisk dessert som ikke er altfor søt 🙂

ingredienser til 6 store mochi

  • 75 g sukker

  • 80 ml vann

  • 50 g glutinous rice flour

  • 1 ts vanilje sukker

  • Potetmel

  • 3 store klementiner

FREMGANGSMÅTE:
PS! Dersom du ønsker video, har jeg tidligere filmet hele fremgangsmåten på mochi is på Instagram høydepunkter!

Ønsker du å se hvordan deigen ser ut før jeg flater den ut, sjekk mochi ice cream oppskriften her 🙂

  1. Start med å kombinere sukker, glutinous rice flour og vanilje sukker i en bolle. Tilsett deretter vann og visp godt sammen. 
  2. Dekk bollen din med plastfolie og putt den i mikrobølgeovnen i 1,5 minutter på 650 watt. 
  3. Ta ut deigen og bland godt med en slikkepott. Dekk med plastfolie og inn i mikrobølgeovnen igjen i 10-15 sekunder til. 
  4. Bruk slikkepotten og bland deigen en gang til. Strø en langpanne eller et brett med et tykk lag med potetmel. Hell mochi deigen over i pannen. Strø en del potetmel på deigen og bruk håndflatene dine til å klemme ut deigen flat, og form den til en rektangel med jevn tykkelse. Formen min er 23×33 cm stor, og jeg hadde ca. 1 cm overs på hver side. Dekk over formen og plasser den i kjøleskapet i 30-45 min. 

Når deigen er blitt kald, tar du den ut av kjøleskapet og deler den opp i 6 like store firkanter. Jeg bruker en pizza hjul, men du kan også bruke saks.

Skrell tre klementiner (anbefales å ha dem i kjøleskapet først slik at de er kalde) og del alle i halv slik at du får seks halve klementiner. Børst av potetmelet på den mochi siden som peker opp, og plasser klementinene på skrå oppå mochien.

Her kan du enten bruke plastfolie og rulle sammen alle mochiene som jeg gjorde med mochi ice cream, eller rett og slett bare klype alle kantene sammen også legge mochien ned mot platen. Dekk over platen og settes kald i kjøleskapet i minst 1 time før servering.

Del hver hver mochi slik at du får 12 biter til sammen, og da kommer den fine innsiden frem 🙂

Andre søtsaker finner du her 🙂

TIPS:

  • Glutinous rice flour får du kjøpt fra asiatiske matbutikker. Du kan også bruke sweet rice flour eller mochi flour.
  • Tiden inni mikrobølgeovnen kan variere ut i fra styrke på din ovn.
  • Disse smaker aller best kald, så husk å legge klementinene dine i kjøleskapet før du wrapper dem i mochi.
  • Du kan også lage disse dagen eller kvelden før, og oppbevares i en luftett boks opptil 3-4 dager i kjøleskapet.
  • Del så mange mochi som du ønsker å servere i to. De som skal oppbevares i kjøleskapet bør ikke deles opp.

Ønsker alle dere en riktig god jul, og følg oss gjerne på Instagram for fine øyeblikk i jula <3
Klem fra oss i Alt Asiatisk!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*