Japansk Biff Curry

Håper dere har hatt en fin helg 🙂

Her hjemme starter vi den nest siste uken av dette året med en smaksrik og varm biff curry! Helt perfekt til dette kalde været 🙂 Som min tidligere kylling curry, tar denne retten kun 30 minutter å lage. Curry sammen med nykokt ris er for meg ordentlig kosemat som hverken er tidskrevende eller vanskelig å lage! Bli med å lage denne i dag 🙂

ingredienser til 4 porsjoner

  • 400 g entrecote i 3×2 cm terninger

  • 25 g smør

  • 1 hakket gulløk

  • 1 fed finhakket hvitløk

  • 3 poteter i biter

  • 2 gulrøtter i skiver

  • 7 dl vann

  • 1/2 pakke Golden Curry (4 terninger)

  • 1/4 – 1/2 ts salt

  • TILBEHØR
  • Ris til fire porsjoner

FREMGANGSMÅTE:

For dere som lurer ser pakken slik ut 🙂

PS! For step-by-step video, sjekk høydepunkter/stories på Instagram!

  1. Smelt smøret på medium høy varme og tilsett hakket løk og hvitløk til de får en gyllenbrun farge. Tilsett biffen og stekes til den får en brun og jevn stekeskorpe rundt.
  2. Tilsett poteter og gulrøtter og stek alle ingrediensene sammen i ca 2 minutter.
  3. Ha oppi vann og 1/2 currypakke fra Golden Curry (4 terninger). Rør i noen minutter slik at terningene løser seg opp. Ta på lokk, senk varmen ned til medium og la den koke i 8-10 minutter.
  4. Etter ca. 10 minutter tar du av lokket, tilsetter salt og blander opp curryen. Sørg for at curry terningene vi puttet oppi har løst seg helt opp. Dersom den ikke har det, kan du ta en skje og presse resterende klumper inn mot kjelen eller øsen for å løse den opp. Ta på lokket igjen og la curry´n koke i ca 4-5 minutter til på medium høy varme. Da vil sausen tykne seg litt mer og er klar for servering.  

Da er det bare å servere denne med nykokt ris! Enkelt ikke sant? 🙂

For andre japanske retter, sjekk her 🙂

TIPS:

  • Koketiden kan også variere ut i fra hvilke poteter du bruker og tykkelsen. Juster derfor koketiden etter hvor tykke / hvilke type poteter du bruker. Jeg bruker som regel axterix eller beate.
  • Ønsker du en litt søtere smak, kan du f.eks. ha i litt sukker eller honning.
  • Du kan f.eks. lage curryen kvelden før, slik at den er klar til dagen etter.
  • Du finner curry pakken fra asiatiske dagligvare butikker.
  • Her hjemme foretrekker vi den gullpakken fra Golden Curry som er mild og søt. Dersom du ønsker noe sterkere kan du kjøpe den grønne (medium) eller svarte pakken (hot).

Ønsker dere en superfin dag videre! Denne uken kommer det forresten en asiatisk ribbe som jeg gleder meg til å dele med dere 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*