Biff Satay Med Spicy Peanøttsaus

God tirsdag 🙂

Satay grillspyd er noe av det jeg kjøper mest av under matfestivaler. Jeg har laget to versjoner med kylling tidligere, som du finner her, men nylig har denne med biff blitt min nye favoritt! Super saftig, enkel og super rask om du marinerer biffen i forveien 🙂 Sammen med denne herlige satay/peanøttsausen, er denne retten helt komplett!

ingredienser til 10 spyd

  • BIFF MARINADE
  • 400 g indrefilet/ytrefilet/mørbrad (les tips)

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss honning

  • 1 ss fiskesaus

  • 1 ss limejuice

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • 2 fed hakket hvitløk

  • PEANØTTSAUS
  • 1 fed finhakket hvitløk

  • 1 ss olje

  • 2,5 ss peanøttsmør

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ts hoisinsaus

  • 1 ts lime

  • 1 ts sesamolje

  • 1 dl vann

  • 1/2 – 1 ts chili flakes

FREMGANGSMÅTE:

Start med å dele biffen i tynne skiver på ca. 0,5 cm. Deretter marinerer du biffen med alle ingredienser i listen over, og settes i kjøleskapet til marinering i minst 45 minutter (lest tips nederst).

I mellomtiden kan du lage peanøttsausen. Fres hvitløk med litt olje på medium høy varme. Når hvitløken har fått en gyllenbrun farge, senker du varmen ned til medium, og tilsetter peanøttsmør. La smøret smelte i kjelen før du tilsetter soyasaus, sukker, hoisinsaus og vann. Ha helt til slutt i sesamolje, og smak til med lime og chili flakes.

Tre deretter inn kjøttet på grillspyd, og stek dem på høy varme med olje. Det vil ta deg maks 30 sekunder å hver side siden de er så tynne. Det er viktig å ikke steke for lenge, slik at kjøttet fortsatt er saftigt og mørt.

Ha litt lime over for ekstra frisk smak, og serveres gjerne med ris eller litt salat ved siden av 🙂

Ta en titt her for andre thai oppskrifter!

TIPS:

  • Vanligvis bruker jeg mørbrad, men denne gangen fant jeg et veldig fint og fast stykke av ytrefilet og valgte derfor å teste ut. Dersom du også ønsker å bruke ytrefilet, pass på å ikke steke altfor lenge, for da blir kjøttet veldig tørt og seigt.
  • Jeg foretrekker å marinere biffen kvelden før slik at alle smakene trekker seg godt i kjøttet. Da står også kjøttet klart til du når du ønsker å steke dagen etter.
  • Jeg bruker crunchy peanøttsmør siden jeg elsker biter av peanøtter, men du kan også bruke creamy versjon.

Håper dere vil teste disse smakfulle grillspydene! Og minner om matkursene i desember for dere som ønsker å delta her 🙂
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*