Asiatisk Ribbe I Bao Buns Med Syltet Rødkål

Asiatisk Ribbe som ofte serveres med vietnamesisk banh hoi, er en av mammas beste signaturretter 🙂 Hun får alltid det perfekte svoret som blir sprø flere dager etterpå. Vi bruker derfor alltid denne metoden også til jul, siden vi sparer mye tid på dette. Mamma pensler alltid disse med en «hemmelig» saus, men i dag velger jeg heller å servere dem i bao buns sammen med hoisinsaus og syltede rødkål 🙂

Hver eneste munnfull får du en perfekt balanse på det søte fra sausen og det syrlige fra grønnsakene. Sammen med fluffy bao, saftige ribbekjøtt og super sprø svor, det denne min nyeste bao buns favoritt 🙂

Innkjøp: Gode råvarer og godt kvalitet på kjøttet gir det beste resultatet for både svor og smak. Gå gjerne til innkjøp av økologisk ribbe om du har muligheten til det, enten hos slakteren eller store matbutikker. Pass på at ribben har et godt lag med fett under skinnet, slik at du får et resultat med ordentlig sprø svor.

Les gjerne alle mine tips nederst i oppskriften 🙂

INGREDIENSER

  • 4 kg familieribbe eller tynnribbe (brukte kun halvparten til 10 bao buns)

  • 2 ss halvsalt

  • 1 ss pepper

  • 2-4 liter kokende vann

  • SYLTET RØDKÅL
  • 300 g rødkål

  • 0,5 dl eddik

  • 2,5 ss sukker

  • 1/4 ts salt

  • HOISINSAUS
  • 1 dl hoisinsaus

  • 1 fed finhakket hvitløk

  • 1 ss vann

  • 1/2 ss olje

  • 1 ts sukker

  • 1 ts soysaus

  • 1 ts sesamolje

  • TILBEHØR
  • 10 fryste bao buns

  • 20 skiver agurk

  • Vårløk

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step, sjekk @alt_asiatisk på Instagram høydepunkter/stories!

Start med å forvarme ovnen på 250 grader, over og under varme.

  1. Rens ribben og tørk den godt for vann, og bland sammen salt og pepper i en bolle. Dryss og gni blandingen godt i hele ribben, bortsett fra skinnet.
  2. Deretter tørker du av skinnet godt, og deler opp 1,5 cm x 1,5 cm store ruter i ribben (merk at mine var litt over 2 cm, siden jeg ønsket større svor til juletallerken, men anbefales mindre slik at det blir enklere å spise med bao buns).

STEKING:

  1. Deretter legger du en stekeplate nederst i ovnen og tilsetter ca. 2 liter kokende vann i platen. Legg ribben med skinnet ned i en rist og sett ribben inn midt i ovnen.
  2. Etter ca. 20-25 minutter, når kjøttet begynner å få en jevn og gyllenbrun farge, snur du på ribben slik at svoret peker opp. Du kan gjerne løfte ut ristet slik at prosessen blir enklere. Husk å hele tiden passe på at det er nok vann i stekebrettet slik at kjøttet holder seg mørt.
  3. Dette punkter gjelder kun for de som har en litt ujevn ovn sånn som meg. Den nye ovnen min er sterke på den ene siden, så etter ca. 15 min roterer jeg på ribben slik at vi får sprø svor rundt hele.
  4. Nå er det viktig å passe på ribben. Etter ca. 30 minutter til i ovnen kan du dekke til steder der svoret er så å si ferdig, slik at det ikke blir brent. Bildet over viser ribben etter at den har vært i ovnen i 15-20 min til etter at jeg dekket den til.
  5. Grill ribben til du er fornøyd med svoret. Alle ovner er forskjellige, så den ekstra steketiden for det perfekte svoret kan variere, men det skal ikke ta den lange tiden etter forrige step 🙂

I MELLOMTIDEN:

  1. Mens ribben steker kan du lage hoisinsaus og sylte rødkål. Jeg syns rødkålen smaker best om du sylter den kvelden før, eller 2-3 timer i forveien.
  2. Skjær rødkål i tynne skiver og legg det i en bolle. Bland inn eddik, sukker og salt og bruk gjerne kjøkkenhansker og bland krydrene godt inn i kålen. Settes kald i kjøleskapet frem til servering.
  3. Med hoisinsaus tar du og freser hvitløk med olje på medium høy varme. Skru varmen ned til medium og tilsett alle ingrediensene, og la det koke i ca.3-4 min. Damp også bao buns i mellomtiden.
  4. Da er det bare å dele opp ribben! Se hvor saftig det er på innsiden 🙂 Dersom du ønsker kan du også rive den opp 🙂

Når alt er klart åpner du opp bao´ene og smører på med hoisinsaus på begge sider. Legg litt syltet rødkål på bunnen, topp med ribbe, agurk og vårløk 🙂

Da er det bare å nyte disse magiske bao bunsene med asiatiske ribbe, med smaken av jul 🙂

TIPS:

  • Denne metoden funker både for større og mindre kjøttstykker. Her har vi brukt 4 kg siden vi ønsket å ha ekstra til juletallerken, og brukte derfor kun halve ribben til ca. 10 bao buns.
  • Som nevnt over anbefales det å kutte svoret mindre slik at det blir enklere å spise bao´ene.
  • Fryste bao buns kan kjøpes fra asiatiske matbutkker.
  • Merk at dette er hvordan vi steker den asiatiske ribben og ikke den tradisjonelle juleribben 🙂
  • Har du noe ribbe til overs er denne oppskriften også perfekt til resteribbe 🙂

Håper dere vil teste disse denne herlige oppskriften, og husk å sjekke mine høydpunkter på Instagram for video,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*