Tofu Og Brokkoli I Sursøt Saus

Tofu er noe jeg har lært med å like gjennom årene. Helt siden jeg var liten har mamma laget mange nydelige tofu retter uten at de har vært en favoritt hos meg. Jeg spiste som regel bare det som var rundt og dekket med saus 🙂 Så for meg er det viktig å marinere tofuen med en god marinade, slik at trekker i seg de gode smakene.

I dag får du denne herlige og enkle tofu og brokkoli i sursøt saus, som smaker helt nydelig sammen med ris.

INGREDIENSER FOR 3-4 PORSJONER

  • TOFU MARINADE
  • 500 g firm tofu

  • 4 ss kinesisk soyasaus

  • 2 ss honning / 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • SAUS
  • Resten av mariaden

  • 2 ss ketcup

  • 1 – 1,5 ss eddik

  • 1 ss oystersaus (les tips)

  • 1/2 ts hvitløkspulver

  • ANDRE INGREDIENSER
  • 1/2 brokkoli (ca 200 g)

  • 1 ss ristet sesamfrø

  • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @altasiatisk på Instagram!

Start med å kutte tofu i terninger. Bland sammen ingrediensene til marinaden, og la tofuen marinere i ca. 10 minutter på hver side.

Et tips jeg har lært fra min mor når man skal lage retter med brokkoli, er å la dem trekke i vann først. Jeg koker derfor opp ca. 1 liter vann, deler brokkoli i ønsket størrelse, og legger dem oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller jeg det rett over brokkolien, og setter alarmen på 1-2 minutter utifra hvor sprø/myk du foretrekker. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Dette gjør at brokkolien blir helt jevnt kokt, og forkorter steketiden. 

STEKING:

  1. Stek tofu på medium varme med ca. 2 ss olje på begge sider til de blir brune. I mellomtiden kan du blande sammen resten av marinaden med ingrediensene til sausen.
  2. Når tofuene er ferdige, tar du de ut, og legger oppi brokkoli i ca. 1-2 min.
  3. Legg tilbake tofu og skru varmen opp til medium høy.
  4. Hell helt til slutt oppi sausen og sesamfrø, og la det koke i ca. 3-5 min. Sausen skal tykne noe.

Voila! Da har du denne nydelige retten foran deg 🙂 Helt perfekt med ris!

For andre kinesiske oppskrifter, ta en titt her, og andre vegetar oppskrifter her 🙂

TIPS:

  • Tofu kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og de faste (firm) versjonen anbefales til denne retten.
  • Om du ikke ønsker å steke tofuen i olje, kan du steke de i ovnen på 225 grader i ca. 25 min. Snu på de halveis. Merk at de ikke blir like sprø.
  • Du kan også bruke andre grønnsaker som sopp, bambus osv.
  • Dersom du ikke ønsker å bruke oystersaus, kan 1 ss soyasaus og 0,5 ss hoisin saus brukes.

Husk å sjekke Instagram stories/høydepunkter om dere ønsker step-by-step video 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*