Laksa Nudelsuppe

Frister det med en smaksrik nudelsuppe i kulden? Da burde du teste denne Laksa. Laksa er en krydret curry nudelsuppe som er utrolig populær i Sør-Øst Asia, spesiell i land som Singapore, Malaysia, Indonesia og Thailand. Basen er laget av kjøttkraft, kokosmelk og curry paste.

Laksa har vært mye etterpurt av mine følgere på Instagram en stund, og jeg også tips om en Laksa Paste som kunne brukes til denne herlige nudelsuppen. Sammen med litt andre ingredienser og smakstilsetninger får du denne på under 30 minutter dersom du har kyllingkraft fra før.

ingredienser for 4 boller

 • 1 ss olje

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 1 finhakket sjalottløk

 • 1 ts revet ingefær

 • 1 revet sitrongress

 • 6 ss laksa paste

 • 600 ml hjemmelaget kyllingkraft (les tips)

 • 400 ml kokosmelk

 • 4 sitronblader

 • 1,5 ss fiskesaus

 • 1/2 ts salt

 • lime juice

 • TILBEHØR
 • Revet kylling

 • 250 g tofu

 • Nudler til 4 porsjoner (les tips)

 • Bønnespire

 • Urter som koriander, mynte osv.

 • Chili

 • Sprøstekt løk

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å frese hvitløk, sjalottløk, ingefær og sitrongress i 3 min med olje på medium høy varme.
 2. Ha oppi Laksa paste og la det frese i ca. 1-2 min.
 3. Tilsett deretter kyllingkraft, kokosmelk, sitronblader og alt krydder. La det koke i 10 min med lokk på medium varme.
 4. Ta av lokket og ha oppi tofu. Smak til med lime og evt. om du ønsker mer sukker eller fiskesaus. Sett på lokket igjen og kraften koke i ca. 5 min til.

Ha nudler i fordelt i fire boller. Ha oppi kraft og topp med koriander, urter, bønnespire, chili og fried onions! Ha litt ekstra lime om du ønsker 🙂 Jeg har også revet kylling fra kjøttkraften (les tips nederst av innlegget).

TIPS:

 • Kylling kraft lagde jeg av å koke 3 hele kyllinglår sammen med 2 l vann, vårløk, ingefær og sjalottløk og 1 ts salt. Jeg tok ut 6 dl til å lage Laksa, og resten fryste jeg ned.
 • Laksa Paste kan kjøpes i krukker fra asiatiske matbutikker.
 • Bruk gjerne tofu som er stekt på utsiden, eller stek tofuen i litt olje om du ikke finner denne typen.
 • Jeg brukte risnudler, men du kan også bruke tykkere eggenudler eller glassnudler.

Ta en titt her for andre nudel retter på bloggen 🙂

Håper denne nydelige Laksa faller i smak hos dere! Kom gjerne innom i helgen for en fantastisk forfriskende dessert 🙂
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊