Laksa Nudelsuppe

Frister det med en smaksrik nudelsuppe i kulden? Da burde du teste denne Laksa. Laksa er en krydret curry nudelsuppe som er utrolig populær i Sør-Øst Asia, spesiell i land som Singapore, Malaysia, Indonesia og Thailand. Basen er laget av kjøttkraft, kokosmelk og curry paste.

Laksa har vært mye etterpurt av mine følgere på Instagram en stund, og jeg også tips om en Laksa Paste som kunne brukes til denne herlige nudelsuppen. Sammen med litt andre ingredienser og smakstilsetninger får du denne på under 30 minutter dersom du har kyllingkraft fra før.

ingredienser for 4 boller

  • 1 ss olje

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 finhakket sjalottløk

  • 1 ts revet ingefær

  • 1 revet sitrongress

  • 6 ss laksa paste

  • 600 ml hjemmelaget kyllingkraft (les tips)

  • 400 ml kokosmelk

  • 4 sitronblader

  • 1,5 ss fiskesaus

  • 1/2 ts salt

  • lime juice

  • TILBEHØR
  • Revet kylling

  • 250 g tofu

  • Nudler til 4 porsjoner (les tips)

  • Bønnespire

  • Urter som koriander, mynte osv.

  • Chili

  • Sprøstekt løk

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å frese hvitløk, sjalottløk, ingefær og sitrongress i 3 min med olje på medium høy varme.
  2. Ha oppi Laksa paste og la det frese i ca. 1-2 min.
  3. Tilsett deretter kyllingkraft, kokosmelk, sitronblader og alt krydder. La det koke i 10 min med lokk på medium varme.
  4. Ta av lokket og ha oppi tofu. Smak til med lime og evt. om du ønsker mer sukker eller fiskesaus. Sett på lokket igjen og kraften koke i ca. 5 min til.

Ha nudler i fordelt i fire boller. Ha oppi kraft og topp med koriander, urter, bønnespire, chili og fried onions! Ha litt ekstra lime om du ønsker 🙂 Jeg har også revet kylling fra kjøttkraften (les tips nederst av innlegget).

TIPS:

  • Kylling kraft lagde jeg av å koke 3 hele kyllinglår sammen med 2 l vann, vårløk, ingefær og sjalottløk og 1 ts salt. Jeg tok ut 6 dl til å lage Laksa, og resten fryste jeg ned.
  • Laksa Paste kan kjøpes i krukker fra asiatiske matbutikker.
  • Bruk gjerne tofu som er stekt på utsiden, eller stek tofuen i litt olje om du ikke finner denne typen.
  • Jeg brukte risnudler, men du kan også bruke tykkere eggenudler eller glassnudler.

Ta en titt her for andre nudel retter på bloggen 🙂

Håper denne nydelige Laksa faller i smak hos dere! Kom gjerne innom i helgen for en fantastisk forfriskende dessert 🙂
Klem TuTu

10
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Britt Inger
Guest
Britt Inger

Hvordan damper du fisken? Ser ut som at du setter tallerkenen oppi en veldig stor kjele med rist i bunnen? Er det andre måter å gjøre det på hvis man ikke har så stor kjele? Jeg har sånn rist til å dampe grønnsaker på, men da vil kanskje fiske falle fra hverandre når den tas opp fra risten? 🤔

Liv Marit
Guest
Liv Marit

Får du kjøpt frosne bao i vanlig butikk? Eller må man gå i en asiatisk?

Charlotte
Guest
Charlotte

Har prøvd denne retten, helt Nyyydelig😍😋

Siri Ådalen
Guest
Siri Ådalen

Hei! Hvor mye olje bruker du til vårløksoljen?

Inger-Lise
Guest
Inger-Lise

Hei hva type eddik bruker du 😊