Laks Sashimi Salat Med Tataki Saus Og Wonton Chips

God onsdag 🙂

I dag har jeg laget en annen vri av den super fargerike sashimi salaten min 🙂 Denne gangen med en super smakfull og frisk tataki saus, og andre grønnsaker. Sammen med super sprø wonton chips blir hver munnfull fullpakket med ulike smaker og konsistenser 🙂

Det beste av alt er at denne tar deg kun 15-20 minutter å lage, og passer perfekt til en travel hverdag!

Ingredienser for 2-3 porsjoner

  • 190 g salmalaks i terninger

  • 1 advokado i terninger

  • 1 mango i terninger

  • 1/4 hakket rødløk

  • Hakket koriander

  • Sesamfrø

  • TATAKI SAUS
  • 2 ss japansk soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss eddik

  • 1 ss lime

  • 1,5 ss kaldt vann

  • 1/2 ss sesamolje

  • Hakket vårløk

  • WONTON CHIPS
  • 10-12 wonton wrapper (den til frityr steking)

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande tataki sausen til sukkeret er oppløst. Sett den kald i kjøleskapet mens du forbereder andre ingredienser.

Videre blander du sammen laks, avokado, mango, rødløk og koriander i en bolle. Ha i ønsket mengde tataki saus. Sett bollen i kjøleskapet.

I mellomtiden kan du frityrsteke wonton wrappers. Ha minst 1 cm med olje i en kjele, på medium høy varme. Legg en wrapper i oljen og snu etter 5 sekunder. Gjenta prosessen til de blir gyllenbrune, tar deg ca. 20.30 sekunder per ark.

Enkelt ikke sant? 🙂 Da er det bare å servere salaten sammen med wonton chips. Så forfriskende og masse herlige smaker!

TIPS:

  • Japansk soyasaus selges også i vanlige dagligvare butikker, som f.eks. Kiwi og Meny. Jeg kjøper fra merket Kikkoman.
  • Du kan også ha andre grønnsaker eller frukt oppi salaten, som f.eks. hvitløk, granatepler osv. Som denne oppskriften her.
  • Server gjerne med litt ris på siden dersom du ønsker å bli ekstra mett.

For andre japanske oppskrifter, ta en titt her og andre oppskrifter med laks her 🙂

Håper dere vil teste denne enkle oppskriften,
Klem Tutu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*