God onsdag 🙂
I dag har jeg laget en annen vri av den super fargerike sashimi salaten min 🙂 Denne gangen med en super smakfull og frisk tataki saus, og andre grønnsaker. Sammen med super sprø wonton chips blir hver munnfull fullpakket med ulike smaker og konsistenser 🙂

Det beste av alt er at denne tar deg kun 15-20 minutter å lage, og passer perfekt til en travel hverdag!
Ingredienser for 2-3 porsjoner
190 g salmalaks i terninger
1 advokado i terninger
1 mango i terninger
1/4 hakket rødløk
Hakket koriander
Sesamfrø
- TATAKI SAUS
2 ss japansk soyasaus
1 ss sukker
1 ss eddik
1 ss lime
1,5 ss kaldt vann
1/2 ss sesamolje
Hakket vårløk
- WONTON CHIPS
10-12 wonton wrapper (den til frityr steking)
FREMGANGSMÅTE:
Start med å blande tataki sausen til sukkeret er oppløst. Sett den kald i kjøleskapet mens du forbereder andre ingredienser.
Videre blander du sammen laks, avokado, mango, rødløk og koriander i en bolle. Ha i ønsket mengde tataki saus. Sett bollen i kjøleskapet.



I mellomtiden kan du frityrsteke wonton wrappers. Ha minst 1 cm med olje i en kjele, på medium høy varme. Legg en wrapper i oljen og snu etter 5 sekunder. Gjenta prosessen til de blir gyllenbrune, tar deg ca. 20.30 sekunder per ark.



Enkelt ikke sant? 🙂 Da er det bare å servere salaten sammen med wonton chips. Så forfriskende og masse herlige smaker!
TIPS:
- Japansk soyasaus selges også i vanlige dagligvare butikker, som f.eks. Kiwi og Meny. Jeg kjøper fra merket Kikkoman.
- Du kan også ha andre grønnsaker eller frukt oppi salaten, som f.eks. hvitløk, granatepler osv. Som denne oppskriften her.
- Server gjerne med litt ris på siden dersom du ønsker å bli ekstra mett.
For andre japanske oppskrifter, ta en titt her og andre oppskrifter med laks her 🙂
Håper dere vil teste denne enkle oppskriften,
Klem Tutu