Laks Sashimi Salat Med Tataki Saus Og Wonton Chips

God onsdag 🙂

I dag har jeg laget en annen vri av den super fargerike sashimi salaten min 🙂 Denne gangen med en super smakfull og frisk tataki saus, og andre grønnsaker. Sammen med super sprø wonton chips blir hver munnfull fullpakket med ulike smaker og konsistenser 🙂

Det beste av alt er at denne tar deg kun 15-20 minutter å lage, og passer perfekt til en travel hverdag!

Ingredienser for 2-3 porsjoner

 • 190 g salmalaks i terninger

 • 1 advokado i terninger

 • 1 mango i terninger

 • 1/4 hakket rødløk

 • Hakket koriander

 • Sesamfrø

 • TATAKI SAUS
 • 2 ss japansk soyasaus

 • 1 ss sukker

 • 1/2 ss sesamolje

 • 1 ss eddik

 • 1 ss lime

 • 1,5 kaldt vann

 • Hakket vårløk

 • WONTON CHIPS
 • 10-12 wonton wrapper (den til frityr steking)

FREMGANGSMÅTE:

Start med å blande tataki sausen til sukkeret er oppløst. Sett den kald i kjøleskapet mens du forbereder andre ingredienser.

Videre blander du sammen laks, avokado, mango, rødløk og koriander i en bolle. Ha i ønsket mengde tataki saus. Sett bollen i kjøleskapet.

I mellomtiden kan du frityrsteke wonton wrappers. Ha minst 1 cm med olje i en kjele, på medium høy varme. Legg en wrapper i oljen og snu etter 5 sekunder. Gjenta prosessen til de blir gyllenbrune, tar deg ca. 20.30 sekunder per ark.

Enkelt ikke sant? 🙂 Da er det bare å servere salaten sammen med wonton chips. Så forfriskende og masse herlige smaker!

TIPS:

 • Japansk soyasaus selges også i vanlige dagligvare butikker, som f.eks. Kiwi og Meny. Jeg kjøper fra merket Kikkoman.
 • Du kan også ha andre grønnsaker eller frukt oppi salaten, som f.eks. hvitløk, granatepler osv. Som denne oppskriften her.
 • Server gjerne med litt ris på siden dersom du ønsker å bli ekstra mett.

For andre japanske oppskrifter, ta en titt her og andre oppskrifter med laks her 🙂

Håper dere vil teste denne enkle oppskriften,
Klem Tutu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊