Kylling Adobo

God mandag 🙂

Nå som det er blitt så utrolig kjølig ute, er gryteretter sammen med nykokt ris noe av det beste jeg kan få servert 🙂 Filippinsk Adobo har virkelig den perfekte og velsmakende salt og syre balanse, som gjør at den går helt perfekt til sammen med ris.

Denne er kjent for å smake aller best dagen etter, når smakene har virkelig trukket seg i kjøttet. Jeg gleder meg derfor ekstra mye til å komme hjem når jeg vet at denne gryten står klar hjemme 🙂 I mine øyner finnes det ikke noen bedre comfort food, og den gode følelsen man får av å komme hjem til denne er virkelig magisk 🙂

ingredienser til 4 porsjoner

 • FORKOKE
 • 8 kyllngvinger

 • 8 kyllingklubber

 • 1 ts pepper

 • ADOBO
 • 2 ss matolje

 • 3 fed hakket hvitløk

 • 2 laubærblader

 • 2 gulrøtter

 • 1/2-1 løk

 • 2 dl vann

 • 1 dl soyasaus

 • 0,5 dl eddik

 • 2-3 ts sukker

 • 1/2 ts pepper

 • TILBEHØR
 • Kokt ris til 4 porsjoner

 • Agurk om ønskelig

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk mine høydepunkter på Instagram!

 1. Ha kylling oppi en kjele og dekk godt med vann. Ha oppi ca. 1 ts med pepper og la det koke på høy varme. Gi den et skikkelig opptok og la det koke i ca. 3-5 minutter til. Deretter heller du alt over i en sil, og skyll godt med kaldt vann.
 2. Fres hvitløk med olje på medium høy varme i ca. 2-3 minutter. Ha oppi kyllingen og stek i ca. 3 minutter til.
 3. Videre tilsetter du alle vann, alle smakstilsetninger og laubærblad. Sett på lokk i ca. 15 min. Deretter har du oppi gulrøtter og koker i ca. 5 med lokk. Ønsker du veldig myke gulrøtter, kan du koke lengre. Jeg liker når min fortsatt har litt tyggemotstand.
 4. Ta av lokket, tilsett løk og la det koke i ca. 3 min til på forsatt medium høy varme, så er vi i mål 🙂

PS! Husk at Adobo skal serveres sammen med ris, og derfor være litt salt i smaken om du tester underveis (les tips). Ha også litt av den gode sausen sammen med risen. Håper det smaker 🙂

TIPS:

 • Jeg bruker både kyllingvinger og klubber, men du kan fint bruke en av delene.
 • Adobo smaker alltid best dagen etter. Derfor pleier jeg som regel å lage denne kvelden før 🙂 Derfor er det også greit å ikke koke gulrøttene altfor lenge, for da blir de veldig myke når du skal varme opp igjen.
 • Jeg foretrekker min abodo litt søtere enn vanlig, og har derfor oppi 3 ts sukker, men du kan også ha kun 1 eller 2.
 • Bruk gjerne filippinsk soya saus og eddik for en autentisk smak, f.eks. Silver Swan eller Datu Puti . Dersom du bruker andre typer soyasaus, bør du smake til med mengde vann og sukker, ettersom salt nivået kan variere.

Sjekk gårdagens ukesmeny og oktober favoritter her 🙂

Ta også en titt på Instagram for step-by-step video og se hvor enkelt denne retten lages,
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊