Kylling Adobo

God mandag 🙂

Nå som det er blitt så utrolig kjølig ute, er gryteretter sammen med nykokt ris noe av det beste jeg kan få servert 🙂 Filippinsk Adobo har virkelig den perfekte og velsmakende salt og syre balanse, som gjør at den går helt perfekt til sammen med ris.

Denne er kjent for å smake aller best dagen etter, når smakene har virkelig trukket seg i kjøttet. Jeg gleder meg derfor ekstra mye til å komme hjem når jeg vet at denne gryten står klar hjemme 🙂 I mine øyner finnes det ikke noen bedre comfort food, og den gode følelsen man får av å komme hjem til denne er virkelig magisk 🙂

ingredienser til 4 porsjoner

  • FORKOKE
  • 8 kyllngvinger

  • 8 kyllingklubber

  • 1 ts pepper

  • ADOBO
  • 2 ss matolje

  • 3 fed hakket hvitløk

  • 2 laubærblader

  • 2 gulrøtter

  • 1/2-1 løk

  • 2 dl vann

  • 1 dl soyasaus

  • 0,5 dl eddik

  • 2-3 ts sukker

  • 1/2 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Kokt ris til 4 porsjoner

  • Agurk om ønskelig

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk mine høydepunkter på Instagram!

  1. Ha kylling oppi en kjele og dekk godt med vann. Ha oppi ca. 1 ts med pepper og la det koke på høy varme. Gi den et skikkelig opptok og la det koke i ca. 3-5 minutter til. Deretter heller du alt over i en sil, og skyll godt med kaldt vann.
  2. Fres hvitløk med olje på medium høy varme i ca. 2-3 minutter. Ha oppi kyllingen og stek i ca. 3 minutter til.
  3. Videre tilsetter du alle vann, alle smakstilsetninger og laubærblad. Sett på lokk i ca. 15 min. Deretter har du oppi gulrøtter og koker i ca. 5 med lokk. Ønsker du veldig myke gulrøtter, kan du koke lengre. Jeg liker når min fortsatt har litt tyggemotstand.
  4. Ta av lokket, tilsett løk og la det koke i ca. 3 min til på forsatt medium høy varme, så er vi i mål 🙂

PS! Husk at Adobo skal serveres sammen med ris, og derfor være litt salt i smaken om du tester underveis (les tips). Ha også litt av den gode sausen sammen med risen. Håper det smaker 🙂

TIPS:

  • Jeg bruker både kyllingvinger og klubber, men du kan fint bruke en av delene.
  • Adobo smaker alltid best dagen etter. Derfor pleier jeg som regel å lage denne kvelden før 🙂 Derfor er det også greit å ikke koke gulrøttene altfor lenge, for da blir de veldig myke når du skal varme opp igjen.
  • Jeg foretrekker min abodo litt søtere enn vanlig, og har derfor oppi 3 ts sukker, men du kan også ha kun 1 eller 2.
  • Bruk gjerne filippinsk soya saus og eddik for en autentisk smak, f.eks. Silver Swan eller Datu Puti . Dersom du bruker andre typer soyasaus, bør du smake til med mengde vann og sukker, ettersom salt nivået kan variere.

Sjekk gårdagens ukesmeny og oktober favoritter her 🙂

Ta også en titt på Instagram for step-by-step video og se hvor enkelt denne retten lages,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Setter du kjelen i kjøleskapet til dagen etter, – eller står den bare på benken med lokk på?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*