Innbakt Kylling I Sursøt Saus

God torsdag 🙂

For noen uker siden la jeg ut video av denne herlige retten på Instagram stories, og det har kommet utrolig mange meldinger om jeg kan legge ut oppskriften. Så her er endelig den klar 🙂

Denne minner meg mye både om min orange chicken og innbakt svinekjøtt i sursøt saus, som har blitt mye testes hos dere 🙂 Her får du sprø kylling som er saftig på innsiden, og en velbalansert sursøt saus med nydelige grønnsaker. Bli med å lage denne!

INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

  • KYLLING
  • 600 g kyllinglår filet

  • 75 g mel

  • 45 g maisenna

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 eggehvite

  • Frityrolje

  • SURSØTSAUS
  • 1 dl vann

  • 1 dl ketchup

  • 2 ss sukker

  • 2 ss oystersaus

  • 1,5 ss eddik

  • 1/2 ss maisenna

  • 1/2 ts salt

  • GRØNNSAKER OG ANNET
  • 1 brokkoli

  • 1 paprika i skiver

  • 1/2 ananas i terninger

  • 1/2 – 1 rødløk i skiver

  • Ris til fire porsjoner

FREMGANGSMÅTE:

Start med dele hver kyllinglår i store terninger. Jeg delte hvert stykke i 4-5 biter. Bland eggehvite sammen med kyllingen. Deretter kombinerer du mel, maisenna, salt og pepper sammen i en bolle, og blander det samme med sammen med kyllingen.

Deretter frityrsteker du kyllingen i en del matolje på medium høy varme, i 8-10 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Legg de over på en rist mens du lager sausen.

I mellomtiden kan du blande alle ingrediensene til sursøt sausen i en bolle. Smak gjerne om du ønsker mer sukker eller eddik, etter hvor søt eller syrlig ananasen er. Husk at sausen jevner seg ut når du blander den med resten av ingrediensene.

Flere som husker brokkoli tipset mitt? Du finner den her 🙂 og jeg bruker den nesten hver gang jeg lager noe med brokkoli! Så følg gjerne de stepsene før du steker brokkolien.

Deretter har du litt matolje i en stekepanne og steker brokkoli, paprika og ananas sammen i ca. 2-3 minutter på høy varme, eller lengre om du ønsker litt mykere grønnsaker.

Deretter tar du ut grønnsakene og senker varmen til medium høy. Tilsett sausen og rør hele tiden i ca. 2 minutter til den tykner, eller til du kan dra stekespaden gjennom sausen og den går sakte tilbake.

Senk varmen ned til lav og tilsett kyllingen, løken og resten av grønnsakene. Bland godt i ca.2-3 minutter så alle ingrediensene trekker i seg sausen.

Da er det bare å servere denne smakfulle retten sammen med ris 🙂 Håper der smaker!

For andre kinesiske retter, ta en titt her 🙂

TIPS:

  • Noen brokkoli er større/mindre enn andre, så tilpass mengden etter hvor mye du liker.
  • Viktig å blande godt når du tilsetter sausen så den ikke klumper seg. Du kan også ha på lav varme for bedre kontroll på sausen.
  • Du kan også bruke ananas i boks, og da anbefales denne sursøt sausen 🙂

Håper dere vil teste denne nydelig take-away retten! I helgen kommer det noe super trendy i dessert/drikke kategorien som har vært en stor favoritt helt siden jeg smakte på den i Hong Kong, så håper dere vil komme innom 🙂
Klem TuTu

11 Comments

  1. Gry Tone

    Laget denne retten for noen mnd siden. Det ble så godt og mye bedre enn på Kina restauranten her jeg bor så nå skal den lages igjen👍👍

  2. Hei. Har laget denne flere ganger og den er kjempegod. Lurer på om du bruker fersk ananas eller hermetisk.

  3. Kan kylligeb stekes i Airfryer i steden for frityr?

  4. Lagde dette i går, å tilbakemeldingen er *Dette var bedre enn resturant! *

    Tabba meg litt ut da ang kyllingen, for jeg tok eggehviten i melet, leste så det skulle i kyllingen, så hadde oppi 1, 5 dl vann, og 1 ts bakepulver så det ble som den asiatiske frityrsteikte bananen, og vendte det i pankopanering så stekte.

    Fy søren det var godt ?

  5. Ååå nå ble jeg så glad! Tusen takk for så fin tilbakemelding 😀 Håper du finner flere som frister <3

  6. Kjempegodt! Kidsa digget det. ?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*