God torsdag fine dere 🙂
Tenk at vi er kommet til torsdag og snart midten av november allerede?! Tiden går ekstra fort når hverdagen er travel, og da er det også ekstra deilig å kunne slå seg ned med noe godt på middagsbordet 🙂
I dag frister jeg derfor med disse herlige frityrstekte wontonsene. Super sprø på utsiden, og saftig kjøttfyll på innsiden. Helt supre om du ønsker å imponere til middag! Disse er i tillegg kjempe enkle å lage, og tar deg ikke den lange tiden 🙂
ingredienser for ca. 26-30
400 g svinekjøttdeig
1 revet gulrot
1 hakket vårløk
1 fed finhakket hvitløk
2 ss vann
1 ss maisenna
2 ts soyasaus
1 ts sukker
1 ts bakepulver
1 ts sesamolje
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- TILBEHØR
Wonton ark (til som er beregnet til frityrsteking)
Olje til frityrsteking
FREMGANGSMÅTE:
Start med å blande sammen kjøttdeig, gulrot, vårløk og hvitløk i en bolle. Tilsett alle smakstilsetninger til fyllet, bland godt og la det marineres i minst 20 minutter.
Deretter kan du forme wonton. Jeg har delt hvordan du kan brette disse tidligere, som du kan se her 🙂
Da er det bare å frityrsteke dem med olje på medium høy varme i ca. 7 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Husk å snu på dem jevnlig.
De er super gode som de er, men kan gjerne serveres med sweet chili saus eller soyasaus om du ønsker mer smak 🙂
For andre dumplings oppskrifter, ta en titt her 🙂
TIPS:
- Du kan også fylle disse med andre kjøttyper, sjømat, tofu eller grønnsaker.
- Wonton ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Fyllet kan lages kvelden før.
Ønsker dere en riktig fin dag videre, og håper dere vil teste disse,
Klem TuTu