Da jeg la ut disse nydelige Calamari ringene på Instagram i forrige uke, var det utrolig mange som ønsket oppskriften. Så her kommer det hele oppskriften på disse smakfulle, aromatiske, sprø og super enkle godbitene 🙂
Passer perfekt nå som vi nærmer oss helgen 🙂 Håper dere vil teste!
Ingredients
350 g calamari ringer
1 egg
5 ss tapioca mel (les tips)
3 ss maisenna
1 ts salt
1/4 ts pepper
- FRITYRSTEKING
10-12 ss tapioca mel
Matolje
- CHILI OG HVITLØK
1 ss matolje
4-5 fed hakket hvitløk
1 finhakket chili
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
FREMGANGSMÅTE:
Start med å kombinere 1 egg, tapioca mel, maisenna, salt og pepper i en bolle sammen med calamari ringene. Varm deretter opp en del olje til frityrsteking på medium høy varme.
STEKING:
- Når oljen begynner å bli varm, kan du ha 10-12 ss med tapioca mel i en bolle. Dypp en og en ring oppi melet slik at ringene blir godt dekka. Jeg dypper ca. halvparten av ringene først. Legg en og en oppi oljen og la de steke.
- Stekes i ca. 5-7 minutter til de får litt farge. Snu på disse jevnlig. Gjenta prosessen til du har stekt ferdig alle ringene.
- Deretter har du ca. 1 ss matolje oppi en ny stekepanne. Tilsett hakket hvitløk og chili og stek til hvitløken begynner å bli gyllenbrun. Senk deretter varmen ned til lav.
- Ha oppi calamari ringene, salt og pepper. Bland godt i ca. 2-3 minutter.
Enkelt ikke sant? 🙂 Da har vi laget disse super sprø og smakfulle calamari ringene som er fullpakket med chili og hvitløkssmak. Kan spises som de er, eller serveres med litt limebåter, sweet chili sauce og ris.
Sjekk her for andre kinesiske og her for vietnamesiske 🙂
TIPS:
- Calamari ringer fant jeg i frysedisken til en asiatisk matbutikk.
- Tapioca mel kjøpes fra asiatiske matbutikker og gir ringene en utrolig sprø skorpe som varer. Dersom du ikke har dette, erstatter du bare med samme mengde maisenna.
Til helgen kommer det en super herlig dessert som jeg har skrevet litt om på Instagram stories tidligere denne uken. Kom gjerne innom for den unike baksten og splitter ny ukesmeny 🙂
Klem TuTu