Brown Sugar Milk Tea

Jeg har alltid vært skikkelig stor fan av bubble tea, og spesielt Taro milk tea som har en velbalansert smak mellom melk og te, ikke for bittert og ikke for søtt. Det beste med bubble tea i mine øyner er absolutt de chewy boba kulene (tapioca pearl).

Sist vi besøkte Hong Kong for nesten et år siden, fikk jeg smakt på en annen versjon av bubble tea, som jeg tror har toppet tronen for meg. Nemlig den trendy Brown sugar milk tea. Det som kjennetegner denne utseendemessig er “tiger stripes” – de mørke sirup stripene som går langs glasset. Denne inneholder faktisk ingen te, og passer derfor perfekt for som foretrekker en god og rund melkesmak 🙂 Denne er nesten for enkel å lage til å være sant 🙂

Ingredienser til 4 glass

  • 250 g boba

  • 2 liter vann

  • 200 g brunt sukker

  • H-Melk

  • Isbiter

  • Krem

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk min Instagram stories/høydepunkter!

Jeg kjøpte faktisk en tapioca kuler pakke som stod “Black sugar flavour tapioca pearlready in 5 minutes” (Du kan se bilde av pakken på Instagram stories/høydepunkter), men endte med å koke i nesten 1 time. Tapioca er veldig myke når de er varme, men husk at drikken skal blandes med is, og dersom du ikke koker de lenge nok, blir konsistensen veldig hard med en gang. Så jeg anbefaler å egentlig bare kjøpe en vanlig tapioca pearl pose, i stedet for denne.

Start med 2 liter vann i en kjele på høy varme. Når vannet får et ordentlig opptok, tilsetter du kulene. Med en gang alle kulene flyter opp på overflaten, setter du på lokk og skrur varmen ned til medium høy varme. Bruk gjerne en stor kjele slik at vannet ikke koker over. Deretter senker du varmen på lav og la den koke i ca 20-30 min til (merk som skrevet over at boba skal være veldig myke når de er varme).

Når de er ferdig kokt, siler du ut vannet og legger de oppi kjelen igjen. Tilsett brunt sukker rør hele tiden på medium høy varme i 5 minutter. Senk deretter varmen ned til lav og la det trekke i 12-15 min. Husk å røre jevnlig. Det kan være en fordel å bruke nonstick-kjele slik at sukkeret ikke brenner seg i bunnen.

Når dette er ferdig, kan du fordele kulene i 4 glass. Vend glasset slik at kulene sklir rundt og dekker hele glasset med sirupen. Dette gjør at bubble teen får “tiger stripes” når vi tilsetter melken.

Ha oppi godt med isbiter, og tilsett deretter melk nesten helt full. Ha til slutt på litt krem for en ekstra creamy smak. Rør alt godt før du drikker, slik at brunt sukker fra sidene og bunnen blander seg godt med melken 🙂

Sjekk her for flere søtsaker 🙂

TIPS:

  • Både disse tapioca kulene og andre varianter av boba kuler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Merk at alle pakker har forskjellige koke tider og metoder, så les gjerne fremgangsmåten på pakken først.
  • Tapioca kuler kan også lages selv, og jeg planlegger å lage mine egne om ikke så lenge, så bare å følge med 🙂
  • Det anbefales å bruke ferdigkokte boba innen 5 timer.

Håper dere vil teste denne fantastiske Brown Sugar Milk Tea´n, og husk å sjekke Instagram for step-by-step video 🙂
Klem TuTu

Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
Notify of