Brown Sugar Milk Tea

Jeg har alltid vært skikkelig stor fan av bubble tea, og spesielt Taro milk tea som har en velbalansert smak mellom melk og te, ikke for bittert og ikke for søtt. Det beste med bubble tea i mine øyner er absolutt de chewy boba kulene (tapioca pearl). Du kan også lage dine egne boba perler her!

Sist vi besøkte Hong Kong for nesten et år siden, fikk jeg smakt på en annen versjon av bubble tea, som jeg tror har toppet tronen for meg. Nemlig den trendy Brown sugar milk tea. Det som kjennetegner denne utseendemessig er “tiger stripes” – de mørke sirup stripene som går langs glasset. Denne inneholder faktisk ingen te, og passer derfor perfekt for som foretrekker en god og rund melkesmak 🙂 Denne er nesten for enkel å lage til å være sant 🙂

Ingredienser til 4 glass

 • 250 g boba

 • 4 liter vann

 • 200 g brunt sukker

 • H-Melk

 • Isbiter

 • Krem

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk min Instagram stories/høydepunkter!

Start med 4 liter vann i en kjele på høy varme. Når vannet får et ordentlig opptok, tilsetter du kulene. Bruk gjerne en stor kjele slik at vannet ikke koker over, og kulene får stor plass. Med en gang alle kulene flyter opp på overflaten, setter du på lokk og skrur varmen ned til medium høy varme i 2-3 min. Slå deretter av varmen og la kulene stå i vannet i 2-3 min til.

Når de er ferdig kokt, siler du ut vannet og legger de oppi kjelen igjen. Tilsett brunt sukker rør hele tiden på medium høy varme i 5 minutter. Senk deretter varmen ned til lav og la det trekke i 5-7 min til. Husk å røre jevnlig. Det kan være en fordel å bruke nonstick-kjele slik at sukkeret ikke brenner seg i bunnen.

Når dette er ferdig, kan du fordele kulene i 4 glass. Vend glasset slik at kulene sklir rundt og dekker hele glasset med sirupen. Dette gjør at bubble teen får “tiger stripes” når vi tilsetter melken.

Ha oppi godt med isbiter, og tilsett deretter melk nesten helt full. Ha til slutt på litt krem for en ekstra creamy smak. Rør alt godt før du drikker, slik at brunt sukker fra sidene og bunnen blander seg godt med melken 🙂

Sjekk her for flere søtsaker 🙂

TIPS:

 • Jeg testet denne boba pearl på nytt og har skrevet om oppskriften. Fremgangsmåten på Instagram er derfor annerledes.
 • Både disse tapioca kulene “Black sugar flavour tapioca pearl – ready in 5 minutes” (Du kan se bilde av pakken på Instagram stories/høydepunkter)” og andre varianter av boba kuler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Merk at alle pakker har forskjellige koke tider og metoder, så les gjerne fremgangsmåten på pakken først.
 • Det anbefales å bruke ferdigkokte boba innen 5 timer.

Håper dere vil teste denne fantastiske Brown Sugar Milk Tea´n, og husk å sjekke Instagram for step-by-step video 🙂
Klem TuTu

2 Comments

 1. Tatiana

  Hei.
  Prøvde meg på denne. Smaken er kjempe god men bobba perlene ble for chewy. Jeg kjøpte de som bare trenger å kokes i 5 minutter. Vet du hva jeg kunne ha gjort feil? Burde jeg ha kokt de lenger?
  Hilsen Tatiana

  • Heisann, det finnes flere merker og varianter av de 5-minutters bobaperlene, og er dessverre flere som er for chewy og harde i konsistensen. Har selv erfart at det å koke de lenger gjør at de blir enda mer chewy, men du kan jo teste med din pose, da jeg ikke vet om vi bruker den samme 🙂 Anbefales å lage selv fra bunnen av for best smak og konsistens; https://www.altasiatisk.no/2020/06/taro-bubble-tea/

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*