Japansk Udon er noe vi ofte ser etter når vi er ute og reiser. Samboeren min er utrolig glad i den wok-to-go versjonen der han kan komponere sin egen vri. Derfor lagde vi her om dagen denne nydelige og litt spicy stekte udon, med kjøttdeig, grønnsaker og sesamsaus. Denne tar deg maks 20 minutter å lage, og hver munnfull er pakket med masse herlige smaker 🙂
PS! Vil bare si tusen takk til alle dere som kommenterer på bloggen. Vi har fortsatt ikke klart å løse feilen, og kommentarene blir derfor ikke synlige for dere. Vennligst sjekk dere innboks/søppelkurv, eller send meg direkte melding på Instagram eller Facebook 🙂
ingredienser for 4 porsjoner
600 g udon
300 g kjøttdeig av storfe
14 shitake sopp i skiver
1/2 pakke choi sam (thai bok choy)
2 hakket vårløk
2 fed hakket hvitløk
Matolje til steking
- SESAMSAUS:
1 dl japansk soyasaus
0,5 dl mirin
2 ss sesamolje
1,5 ss sukker
1 ss dark soyasaus
1 ss ristet sesamfrø
1/2 – 1 ts chiliolje
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, ta en titt på mine høydepunkter på Instagram!
Start med å løse opp udon i kokende vann. Med en gang du klarer å splitte hver strå fra hverandre, trekker du kjelen fra varmen. Skyll disse godt i kaldt vann og sil ut vannet.
- Start med å varme opp litt matolje i en stekepanne eller kasserolle på medium høy varme. Deretter freser hakket vårløk og hvitløk i ca. 2 minutter til de begynner å få litt farge.
- Ha oppi kjøttdeig og stek til kjøttet er nesten gjennomstekt. I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til sesamsausen i en bolle.
- Tilsett shitake sopp og stek i et par minutter før du tilsetter choi sam. Bland ingrediensene godt sammen før du heller oppi sesamsausen.
- Senk varmen ned til medium og bland hele tiden slik at sausen trekker seg godt inn i udon.
Da har vi en utrolig herlig og smaksrik bolle med udon 🙂
TIPS:
- Udon, choi sam og shitake sopp er kjøpt fra asiatiske matbutikker.
- Både soyasaus og sesamolje kan kjøpes fra daglivare butikker som Kiwi, Meny eller Rema 1000.
For flere nudler oppskrifter, ta en titt her! Sjekk også alle mine japanske oppskrifter her.
Håper dere vil teste denne enkle og raske japanske nudelen! Husk også å sjekke Instagram stories for step-by-step video 🙂
Klem TuTu
Det står 300 gram biff i oppskrifta. Erstatter du det med like mange gram kjøttdeig? Elsker oppskriftene dine🤩
Heisann, det er kjøttdeig jeg har brukt her, så er 300 g ja 🙂