Ovnstekte Potetbåter Med Vårløksolje Og Chilimajones

ANNONSE: I samarbeid med BAMA og kampanjen #diggpotet

God mandag fine dere!

I dag kan jeg friste dere med disse velsmakende potetbåtene med asiatiske smaker. Jeg får ofte spørsmål om jeg kan dele mine favoritt snacks-måltid eller tilbehør som kan passe til mine kjøtt og fiskeretter. Så hvorfor ikke lage en ordentlig fyldig rett som er pakket inn med herlige asiatiske aromaer? Her får du ovnstekte potetbåter som er super sprø på utsiden, toppes med en aromatisk vårløksolje og dyppes i deilig chilimajones for ekstra kick 🙂

Syns du det høres godt ut? Da kan jeg røpe at smakene er enda bedre 🙂 Så la oss lage denne sammen!

ingredienser for 5-6 porsjoner

  • 6 asterix poteter – ca. 1,2 kg

  • 2 ss sesamolje

  • 1,5 ss olivenolje

  • 1 ts hvitløkskrydder

  • Salt og pepper

  • VÅRLØKSOLJE
  • 3 hakket vårløk

  • 1/2 hakket spiss paprika

  • 3 ss raps/olivenolje

  • 1/4 ts salt

  • CHILIMASJONES
  • 4 ss majones

  • 1-2 ss Sriracha (chilisaus)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, ta en titt på Instagram høydepunkter!

Start med å forvarme ovnen på 225 grader på over og under varme.

  1. Vask og skrubb potetene dine, og tørk godt av vannet.
  2. Kutt hver potet i ca. 8 like store potetbåter.
  3. Deretter marinerer du potetbåtene med sesamolje, olivenolje, hvitløkskrydder og litt salt og pepper.
  4. Strø litt matolje på en stekeplate/form, og plasser potetbåtene fint utover hele platen. Her har jeg brukt to like store plater av den du ser på bildet. Du kan også bruke en stor langpanne til alle potetbåtene. Sett de inn midt i ovnen i først 15 minutter.

I mellomtiden kan du blande sammen chilimajonesen og lage vårløksolje.

Ha olje oppi en liten kjele på medium høy varme. Tilsett hakket vårløk, spiss paprika og salt. Rør i blandingen i ca. 30 sekunder, før du skrur av varmen og løfter kjelen av platen.

Etter 15 minutter snur du på alle båtene, og steker disse videre i ca. 15-20 minutter til, til du får en sprø stekeskorpe, og fin gyllenbrun farge.

Da er det bare å ta disse nydelige potetbåtene ut av ovnen. Strø med ønskelig mengde av vårløksoljen, og serveres med hjemmelaget chilimasjones, og evt. litt parmasan på toppen om ønskelig.

Perfekt om du ønsker et super smaksrik og fyldig mellommåltid, eller som tilbehør til annet godt 🙂

TIPS:

  • Bruk gjerne store og lange poteter slik at du får jevne og fine potetbåter.
  • Anbefales å strø vårløksoljen på rett før servering slik at potetene holder seg sprø 🙂
  • Har du lyst på inspirasjon til middager denne uken? Sjekk gårsdagens ukesmeny her.

Dersom dere har lyst på flere gode oppskrifter med potet, ta en titt på BAMA sin samling her 🙂

Velbekomme, og håper dere vil lage disse enkle og smaksrike potetbåtene,
Klem TuTu

2 Comments

  1. Du har så mange fantastiske oppskrifter og jeg har lyst å prøve meg på alle <3

    Ønsker deg en flott uke og gleder meg til nye oppskrifter fra deg <3

    Klem

    • Tusen takk for det snille deg <3 Håper du vil teste oppskriftene og at de faller i smak! gleder meg også til å dele flere oppskrifter videre 🙂 Ha en fin dag!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*