Mochi Donuts

God lørdag 🙂

Da jeg la ut video av disse søte, crunchy og chewy mochi donutsene for noen uker tilbake, var det så mange av flere som spurte om oppskriften 🙂 I dag er endelig dagen inne for å dele disse herlighetene med dere.

Jeg har tidligere nevnt at jeg elsker alt med glutinous rice flour. Dette melet kjøpes fra asiatiske matbutikker, og gir en helt magisk, chewy konsistens til disse donutsene 🙂 Perfekt for deg som elsker mochi, eller ønsker å prøve noe spennende i helgen!

ingredienser for 12-14 mochi donuts

 • FØRSTE DEIG
 • 30 g glutinous rice flour

 • 3 ss melk

 • MELBLANDING
 • 225 g glutinous rice flour

 • 50 g sukker

 • 30 g smeltet usaltet smør

 • 1 dl melk

 • 1 egg

 • 1 ts bakepulver

 • 1 ts vaniljepulver

 • GLASUR
 • 150 g melis

 • 2 ss melk

 • 2 ss corn syrup

 • ANNET
 • Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE:

Start med “første deigen” med å kombinere 30 g glutinous rice flour sammen med 3 ss melk i en bolle. Sett den inni mikrobølgeovnen i ca. 30-40 sekunder. La deigen avkjøles i minst 5 minutter.

Deretter kombinerer du alle ingrediensene alle ingrediensene til “melblandingen” i en annen bolle. Tilsett “første deigen” vi nettopp lagde og bruk en kjøkkenmaskin med deigkrok til å elte deigen sammen. Start på lav styrke, og når deigen er kombinert, øker du styrken til medium. La det eltes i ca. 2-3 minutter til. Deigen skal være litt sticky.

Dryss deretter en god del med glutinous rice flour på kjøkkenbenken og vend deigen over. Ha godt med mel på en kjevle og rull deigen ut på ca. 0,75 – 1 cm. Bruk smultring/donuts ringer til å lage hull i deigen. Mine var på 8,5 cm og 2 cm (les tips). Rull den resterende deigen sammen igjen etter hver gang du er ferdig med å forme et par donuts, og gjenta prosessen igjen.

Ha en del matolje i en stekepanne til steking av donutsene. Du kan starte på medium høy varme, også senke varmen til medium etterhvert. Legg mellom 4-5 donuts oppi oljen av gangen. Etter 30-45 sekunder snur du på dem.

Deretter snur du på dem jevnlig helt til de blir gyllenbrune og crunchy.

Mens mochi donutsene avkjøles, kan du lage glasuren ved å kombinere alle ingrediensene i en bolle. Sett den i mikrobølgeovnen i ca. 20-30 sekunder for at glasuren skal bli jevn og glatt. Dypp hver donuts halveis oppi glasuren, og la den renne over en rist.

Jeg hadde litt glasur til overs, og tilsatte derfor litt pandan essens for å lage grønne strimler. Dette behover du ikke om du ikke ønsker 🙂

Da er det bare å nyte disse 🙂 De smaker best samme dag, men også gode dagen etter!

TIPS:

 • Denne oppskriften er inspirert fra ladyandpups.com.
 • Dersom du ikke har donuts ringer, kan du også bruke glass eller krukker til å kutte deigen.
 • Du kan også bare bruke kniv eller pizzakniv til å lage firkanter av deigen om du ikke ønsker å lage den tradisjonelle donuts formen også 🙂 Smaker like godt uansett!
 • Corn syrup / mais sirup, sammen med glutinous rice flour, har jeg kjøpt fra asiatiske matbutikker.

Ta en titt på andre søtsaker på bloggen her 🙂

Håper du vil teste disse i helgen 🙂 Ha en riktig fin helg, og still meg gjerne spørsmål på Instagram eller Facebook dersom du lurer på noe,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*