Mini Scampi Vårruller

Disse mini herlighetene er blant mine favoritter når det kommer til vårruller. Mamma pleier ofte å lage en lignende variant, som hun fryser ned og steker i airfryer hver gang vi er hjemme og har spillkveld 🙂 Disse går fort unna og hun ender som regel med å må hente en ny pose fra fryseren!

Det jeg elsker mest med disse er de rene smakene og hvor enkelt og tidsbesparende det er å lage dem. Er du glad i vårruller, anbefales det virkelig å teste denne søte varianten 🙂

ingredienser til 20 mini vårruller

  • SCAMPI MARINADE
  • 20 scampi

  • 1 ts asiatisk kyllingbuljong

  • 1 1/2 ts sukker

  • 1 ts fiskesaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts hvitløkspulver

  • 1/4 – 1/2 ts pepper

  • TILBEHØR
  • 5 vårruller ark delt i 4

  • 5 vårløk (den hvite delen) delt i 4

  • 1 pisket egg

  • Frityrolje / airfryer

  • Sweet chili saus

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å rense scampiene og mariner dem med ingrediensene i listen over i minst 20 minutter.
  2. Legg deretter en scampi og en vårløk oppå et vårrull ark som er klipt opp.
  3. Brett den høyre kanten over scampien og pensle med litt egg på den øverste kanten.
  4. Rull så stramt du kan, hele veien bortover.

Disse kan stekes i frityrolje i ca 8-10 minutter på medium til medium høy varme, eller i airfryer etter anbefalt tid i bruksanvisningen.

Serveres varme med Sweet chili saus. Hver bit er virkelig helt magisk 🙂

TIPS:

  • Vårrull ark fåes kjøpt både fra vanlige dagligvare butikker i frysedisken, og asiatiske matbutikker.
  • Det samme gjelder også fiskesaus og sesamolje. Mens asiatisk kyllingbuljong kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Disse kan fryses ferske, også steker du dem bare i airfryer eller olje mens de fortsatt er fryste.

Ta en titt på min vårruller-samling her og andre vietnamesiske retter her 🙂

Håper dere vil teste disse enkle, men super gode vårrullene! Følg meg gjerne også på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer og step-by-step videoer 🙂
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊