Mini Scampi Vårruller

Disse mini herlighetene er blant mine favoritter når det kommer til vårruller. Mamma pleier ofte å lage en lignende variant, som hun fryser ned og steker i airfryer hver gang vi er hjemme og har spillkveld 🙂 Disse går fort unna og hun ender som regel med å må hente en ny pose fra fryseren!

Det jeg elsker mest med disse er de rene smakene og hvor enkelt og tidsbesparende det er å lage dem. Er du glad i vårruller, anbefales det virkelig å teste denne søte varianten 🙂

ingredienser til 20 mini vårruller

  • SCAMPI MARINADE
  • 20 scampi

  • 1 ts asiatisk kyllingbuljong

  • 1 1/2 ts sukker

  • 1 ts fiskesaus

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts hvitløkspulver

  • 1/4 – 1/2 ts pepper

  • TILBEHØR
  • 5 vårruller ark delt i 4

  • 5 vårløk (den hvite delen) delt i 4

  • 1 pisket egg

  • Frityrolje / airfryer

  • Sweet chili saus

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å rense scampiene og mariner dem med ingrediensene i listen over i minst 20 minutter.
  2. Legg deretter en scampi og en vårløk oppå et vårrull ark som er klipt opp.
  3. Brett den høyre kanten over scampien og pensle med litt egg på den øverste kanten.
  4. Rull så stramt du kan, hele veien bortover.

Disse kan stekes i frityrolje i ca 8-10 minutter på medium til medium høy varme, eller i airfryer etter anbefalt tid i bruksanvisningen.

Serveres varme med Sweet chili saus. Hver bit er virkelig helt magisk 🙂

TIPS:

  • Vårrull ark fåes kjøpt både fra vanlige dagligvare butikker i frysedisken, og asiatiske matbutikker.
  • Det samme gjelder også fiskesaus og sesamolje. Mens asiatisk kyllingbuljong kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Disse kan fryses ferske, også steker du dem bare i airfryer eller olje mens de fortsatt er fryste.

Ta en titt på min vårruller-samling her og andre vietnamesiske retter her 🙂

Håper dere vil teste disse enkle, men super gode vårrullene! Følg meg gjerne også på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer og step-by-step videoer 🙂
Klem TuTu

10
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Britt Inger
Guest
Britt Inger

Hvordan damper du fisken? Ser ut som at du setter tallerkenen oppi en veldig stor kjele med rist i bunnen? Er det andre måter å gjøre det på hvis man ikke har så stor kjele? Jeg har sånn rist til å dampe grønnsaker på, men da vil kanskje fiske falle fra hverandre når den tas opp fra risten? 🤔

Liv Marit
Guest
Liv Marit

Får du kjøpt frosne bao i vanlig butikk? Eller må man gå i en asiatisk?

Charlotte
Guest
Charlotte

Har prøvd denne retten, helt Nyyydelig😍😋

Siri Ådalen
Guest
Siri Ådalen

Hei! Hvor mye olje bruker du til vårløksoljen?

Inger-Lise
Guest
Inger-Lise

Hei hva type eddik bruker du 😊