Disse mini herlighetene er blant mine favoritter når det kommer til vårruller. Mamma pleier ofte å lage en lignende variant, som hun fryser ned og steker i airfryer hver gang vi er hjemme og har spillkveld 🙂 Disse går fort unna og hun ender som regel med å må hente en ny pose fra fryseren!
Det jeg elsker mest med disse er de rene smakene og hvor enkelt og tidsbesparende det er å lage dem. Er du glad i vårruller, anbefales det virkelig å teste denne søte varianten 🙂
ingredienser til 20 mini vårruller
- SCAMPI MARINADE
20 scampi
1 ts asiatisk kyllingbuljong
1 1/2 ts sukker
1 ts fiskesaus
1 ts sesamolje
1/2 ts hvitløkspulver
1/4 – 1/2 ts pepper
- TILBEHØR
5 vårruller ark delt i 4
5 vårløk (den hvite delen) delt i 4
1 pisket egg
Frityrolje / airfryer
Sweet chili saus
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å rense scampiene og mariner dem med ingrediensene i listen over i minst 20 minutter.
- Legg deretter en scampi og en vårløk oppå et vårrull ark som er klipt opp.
- Brett den høyre kanten over scampien og pensle med litt egg på den øverste kanten.
- Rull så stramt du kan, hele veien bortover.
Disse kan stekes i frityrolje i ca 8-10 minutter på medium til medium høy varme, eller i airfryer etter anbefalt tid i bruksanvisningen.
Serveres varme med Sweet chili saus. Hver bit er virkelig helt magisk 🙂
TIPS:
- Vårrull ark fåes kjøpt både fra vanlige dagligvare butikker i frysedisken, og asiatiske matbutikker.
- Det samme gjelder også fiskesaus og sesamolje. Mens asiatisk kyllingbuljong kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Disse kan fryses ferske, også steker du dem bare i airfryer eller olje mens de fortsatt er fryste.
Ta en titt på min vårruller-samling her og andre vietnamesiske retter her 🙂
Håper dere vil teste disse enkle, men super gode vårrullene! Følg meg gjerne også på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer og step-by-step videoer 🙂
Klem TuTu