Kylling Nudel Suppe

Nudel supper er noe jeg får spørsmål om flere ganger i uken, og spesielt Pho 🙂 Jeg har derfor spurt min kjære Mamma TuTu om hun kan dele sin hemmelighet rundt denne kjente nudel retten, så den kommer nok om ikke så lenge 🙂

Men først, vil jeg dele en av mine store favoritter nå som det er blitt så kaldt ute. En super enkel, men smakfull Kylling Nudel Suppe! Denne kraften er både dyp og rund i smaken, takket være rock sugar som man også bruker mye i Pho. Sammen med alle herlige ingredienser, får du en herlig nudel suppe på maks 45 min 🙂

ingredienser for 4 porsjoner<br>

 • KRAFT
 • 4 kyllinglårfilet

 • 4 hvitløks fed

 • 3 koriander rot

 • 1,2 liter vann

 • 0,5 dl soya sauce

 • 25 – 50 g rock sugar

 • 1 ss dark soyasauce

 • 3 stjerneanis

 • TILBEHØR
 • Eggenudler

 • Resten av koriander

 • Hjertesalat

 • Lime

 • Bønnespire

 • Chili flakes

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å banke hvitløk og koriander rot sammen i en pose til alt blir most. Deretter varmer du en kjele på medium høy varme, men litt matolje oppi. Tilsett blandingen og fres til du får en gyllenbrun farge.
 2. Legg oppi kyllinglårene (PS! jeg hadde et kyllingbryst til overs, så brukte det sammen med tre kyllinglår).
 3. Stek i ca. 2-3 minutter på hver side, slik at du får en svak stekeskorpe. Deretter tilsetter du soysaus og dark soysaus. La det koke i ca. 2-3 minutter.
 4. Ha helt til slutt i vann, rock sugar og stjeneanis. La kraften få et oppkok, før du tar på lokk og senker varmen ned til medium. La det koke i ca. 30 minutter til.

I mellomtiden kan du koke eggenudler som anvist på pakken. Når kraften er ferdig kokt, siler du ut kraften. Hell den over igjen i kjelen og kok opp før servering. Dersom du ønsker å ha hjertesalat som meg, kan du legge de oppi kraften i ca. 1 min før servering.

Ha eggenudler i en bolle, riv litt kylling, og ha bønnespire oppå nudelen. Ha oppi kraften, den skal fordeles til fire porsjoner. Topp gjerne med litt lime og chili flakes 🙂

TIPS:

 • Stjerneanis, eggnudler og soyasaus kan kjøpes fra vanlige dagligvare butikker, mens koriander (med rot), dark soyasaus og rock sugar kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Jeg syns hjertesalat er utrolig godt sammen med denne kraften, men du kan gjerne bruke bok choy eller andre grønnsaker også.

Håper dere vil teste denne enkle, men smakfulle nudel suppen her 🙂 I morgen kommer det forresten en ny vårruller oppskrift som mange har etterspurt, så kom gjerne innom for de herlige godbitene 🙂
Klem TuTu

8
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fan!
Guest
Fan!

Hei! Helt fantastisk blogg!! Og jeg håper du skal ha matkurs! 🙂 jeg har et lite ønske, er det mulig å lage et innlegg der du viser hva slags ingredienser du bruker? Typ bilde av de forskjellige typene soyasaus, oystersaus osv? 🙂

Ingrid
Guest
Ingrid

(jeg får ikke svart deg direkte på kommentaren) Vi har testet biff chop suey, innbakt kylling i appelsinsaus, five spice hoisin chicken og spicy dumplings! Orange chicken og spicy dumplings har vi laget to ganger allerede 😀 så har vi laget mango sago to ganger (det var noe av det beste vi har smakt!), mochi ice-cream og mitarashi dango. Jeg har lagt ut story av maten (og tagget deg) to ganger, og har fått masse tilbakemelding! Gleder oss til å prøve mer!

Ingrid
Guest
Ingrid

Jeg må bare få sagt hvor utrolig glad jeg er for å ha funnet denne bloggen!! Jeg og samboeren min elsker asiatisk mat, men vi har hatt en oppfatning av at det er vanskelig å lage og vanskelig å finne/få tak i ingredienser.. vi fant profilen din på instagram og videre bloggen din for ca en uke siden, og har bare laget retter fra bloggen sin siden! Selvfølgelig med tilhørende desserter, også herfra.. alt vi har smakt sliter vi med å rangere siden alt har vært så utrolig godt! Vi gleder oss til å prøve enda flere av oppskriftene dine!… Read more »

Tone Hansen
Guest
Tone Hansen

Skal det bære ingefær også oppi? 😊