ANNONSE: I samarbeid med BAMA og kampanjen #diggpotet
God morgen fine dere 🙂
I dag tar jeg dere med på det koreanske street-food kjøkkenet, med en rett jeg vet både store og små kommer til å bli glad i 🙂 I Sør-Korea og andre asiatiske land, har Koreanske Potato corn dogs lenge vært en super populær gatemat som man bare må prøve!

Det som gjør disse Potato corn dogsene ekstra spennende, er den underholdende fremgangsmåten, den luftige brøddeigen som passer perfekt til Verdens Brøddag i dag, og ikke minst den unike, sprø stekeskorpen man får ved å rulle deigen i potet-terninger. Potetene bidrar til at corn dogs blir ekstra fyldig og komplett, og hver munnfull er så spennende at man bare får lyst på mer 🙂
ingredienser til 6 potato corn dogs
500 g Asterix poteter (3 store)
6 grill pølser/ ostesticks
225 g hvetemel
2 dl lunkent vann
1 ss sukker
1 ½ ts tørrgjær
¼ ts salt
50 g panko
- TILBEHØR
Matolje til steking
Ekstra sukker til topping
Ketchup, sennep, majones
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, ta en titt på Instagram høydepunkter!



- Start med å blande sammen hvetemel, sukker, tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett lunkent vann og rør til du får en jevn deig. Den skal være våt og klissete, men ikke helt flytende. Sett ved et varm sted til heving i ca. 30-40 minutter.
- Etter heving vil du se små luftbobler som på bildet. Ta en slikkepott og rør sammen deigen, før du vender den over på en tallerken.



I mellomtiden, mens vi venter på at deigen skal svelle, kan vi vaske og skrelle potetene, og kutte dem i ca. 1×1 cm store terninger.
Bruk litt store grillspyd og tre dem inn i pølsene, eller ostesticks om du foretrekker det.
Ha deretter panko i en tallerken, slik at alle ingrediensene er klare til vi skal forme corn dogs. Varm også opp en del matolje til frityrsteking på middels høy varme.
HVORDAN LAGER VI CORN DOGS?



- Det er viktig å tørke av vannet rundt pølsene før man dypper den oppi deigen. Dypp først toppen oppi deigen. Deretter vender du pølsen vannrett, og roteter slik at deigen kan «klatre» seg på hele pølsen.
- Løft pølsen over til potet terningene, og fordel de jevnt utover hele deigen. Klem de godt fast inn i deigen med håndflatene dine.
- Til slutt legger du dem over på tallerkenen med panko. Dekk godt med panko før du frityrsteker dem.
- Stek disse corn dogsene på medium til medium høy varme. Roter dem jevnlig til de blir sprø og gyllenbrune.



Dersom du lager med ost, er det super populært i Sør-Korea å dekke disse med litt sukker etter at de kommer ut fra oljen. Dette utgjør en overraskende spennende smakskombinasjon 🙂



Med pølser foretrekker vi en blanding av majones, ketchup og sennep, i tillegg syns jeg det er ekstra godt med litt Sriracha for ekstra kick!
Den følelsen av å bite gjennom de tre ulike lagene med sprø poteter, luftige brød og grillpølser i midten, er både tilfredstillende og spennende!
TIPS:
- Dersom du bruker ost, er det viktig at hele deigen dekker osten, slik at den ikke flyter ut under stekingen. Har du noen spots der deigen ikke setter seg fast, kan du bruke en smør kniv å smøre ut deigen.
- Disse kan fint halvstekes og fryses ned frem til neste gang du ønsker å nyte dem.
- Dersom dere har lyst på flere gode oppskrifter med potet, ta en titt på BAMA sin samling her 🙂
Ta en titt på min første corn dogs oppskrift her, og andre retter fra det koreanske kjøkkenet her.
Håper dere vil være med å lage disse trendy potato corn dogsene, og sjekk Instagram høydepunkter for video 🙂
Klem TuTu