Ååå denne retten får meg til å tenke på Hong Kong. Vi bodde i nærheten av mange tradisjonelle caféer da vi sist var der, og bestilte nesten en eller annen type for to-go-food hver eneste dag.
En av mine storfavoritter var soya chicken som var super mør og saftig. I dag deler jeg min egen versjon med five spice og hoisin saus, som er inspirert av denne retten. Håper du vil teste 🙂
ingredienser til 4 porsjoner
- KYLLING MARINADE
4 beinfrie kyllinglår med skinn
1 ss soyasaus
2 ss hoisinsaus
1 ss dark soyasaus
1- 1 1/2 ss honning
2 ts sesamolje
1 ts five spice
1 fed hakket hvitløk
- TILBEHØR
Bok Choy eller andre grønnsaker
Kokt ris for 4 porsjoner
FREMGANGSMÅTE:
Start med å marinere kyllingen med marinaden over i minst 45 minutter.
Deretter setter du ovnen på 175 grader på varmluft. Anbefales å dekke en rist med aluminiumsfolie når vi steker disse. Stekebrett kan gi for mye varme og gjøre kyllingen overstekt i bunnen. Etter 10-12 minutter, skrur du over til grill element i ca. 5-7 minutter til.
I mellomtiden kan du koke ris og dampe, koke eller steke bok choy 🙂 Sausen du får fra kyllingen gir mye smak til retten, og du trenger derfor ikke å krydre bok choy med noe hvis du ikke ønsker.
Da er denne enkle og super smakfulle retten ferdig 🙂 Ha gjerne sausen fra den stekte kyllingen over risen. Kjøttet er utrolig mørt og saftig, og jeg gleder meg allerede til neste gang vi skal lage denne igjen!
TIPS:
- Jeg bruker kinesiske soysaus, dark soysaus og hoisin saus for å få den autentiske smaken. Dette kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og jeg elsker merket Lee Kum Kee.
- Du kan også la kyllingen marineres over natten i kjøleskapet.
- Steketiden kan variere noe ut i fra hvor tykke stykker du har. Jeg kjøpte beinfrie kyllinglår fra Prior, med skinn, som var ganske tynne da jeg spredte de godt ut før steking.
- Bok Choy kan kjøpes fra både asiatiske matbutikker eller f.eks. Meny.
- Chinese Five spice finnes i krydderhyllen til mange dagligvare butikker.
Ta gjerne en titt på flere take-away retter her 🙂
Ønsker dere en riktig fin torsdag videre, og følg meg gjerne på Instagram og Facebook for daglige oppdateringer,
Klem TuTu