Ferske Vårruller Med Flambert Salma Laks

God torsdag 🙂

Ingen hemmelighet at jeg elsker sommerruller, eller ferske vårruller. Dette blir altså oppskrift nr.7 på bloggen 🙂 Det er kun fantasien som setter grenser på hva du kan fylle disse herlighetene med. Og etter at vi startet med bloggen, har det vært utrolig gøy å eksperimentere med ulike ingredienser og dipper.

Disse tar deg nesten ingen tid å lage, og går enda raskere om du legger alle ingrediensene på bordet, slik at alle kan fylle sine ruller selv 🙂

Ingredienser for ca. 8 ruller

  • 300 g laks i tynne skiver

  • 1/2 agurk i tynne skiver

  • 1 gulrot tynne strimler

  • 1 avokado i skriver

  • Spirer

  • TILBEHØR
  • Rispapir

  • Soyasaus og chili til dipp / ponzu saus

FREMGANGSMÅTE:

Start med å kutte laksen i tynne skiver på maks 0,5 cm. Deretter flamberer du dem lett på den ene siden, eller begge sider, avhengig av dine preferanser.

  1. Dypp et rispapir i lunkent vann i maks 3 sekunder. Deretter legger du avokado skivene pent bortover. PS! Du trenger ikke å kutte eller legge avokadoen sånn som jeg gjør 🙂
  2. Legg på gulrøtter, agurk og spirer.
  3. Topp med ca. tre skiver flambert laks. Brett kantene inn mot hverandre, og brett kanten som er nærmest deg over ingrediensene.
  4. Rull hele veien bortover. Pass på at rullen blir stam og fin.

Da er det bare så servere disse friske og sunne rullene med enten soyasaus eller ponzu saus 🙂

TIPS:

  • Du kan også bytte ut spirer eller andre ingredienser i listen med andre grønnsaker eller frukt. Som f.eks. mango, purre, granateple osv.
  • Ønsker du ikke å flambere laksen, kan den også lettstekes på en stekepanne.
  • Det er viktig at du bruker lunkent eller kaldt vann og ikke varmt vann når du skal fukte rispapiret. Ellers vil det «smelte» og krympe sammen.
  • Rispapiret vil oppfattes ganske hard når du tar den opp fra vannet, men vil mykne opp mens du legger på ingrediensene.

Ta en titt her for flere sommerrull oppskrifter, og andre vietnamesiske retter her 🙂

Ønsker dere en riktig fin lille lørdag videre, og håper disse faller i smak,
Klem TuTu

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*