Dampet Dumplings Med Kjøtt-og Soppfyll

God tirsdag!

Da er vi tilbake til en av mine favoritt rett igjen, nemlig herlige kinesiske dumplings 🙂 Ved siden av den underholdende prosessen, elsker jeg at man kan være så uendelig kreativ med fyllet. I dag har jeg inkludert white shimeji sopp i disse herlige dumplingsene. Denne typen sopp pleier vi som regel å spise med hot pot, men de gir like god smak inni dumplings 🙂

En annen ting jeg elsker med dampet dumplings, er hvor enkelt det er å lage dem. Jeg får ofte meldinger fra dere at det virker vanskelig å lage dumplings, men jeg er sikker på at du kommer til å bli overrasket over hvor enkle disse er å lage 🙂 Har selvfølgelig også filmet hele prosessen for dere på Instagram, så følg med gjerne på stories kl.14.30 🙂

INGREDIENSER FOR CA 34-36 DUMPLINGS

  • 400 g svinekjøttdeig

  • 150 g white shimeji sopp

  • 2 vårløk

  • 2 ss vann

  • 1 ss maisenna

  • 2 ts soyasaus

  • 1 ts sukker

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Dumplings/Gyoza wrapper

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk Instagram stories!

Start med å kutte sopp og vårløk i små terninger. Deretter blander du inn kjøttdeig og alle smakstilsetningene. La fyllet marineres i minst 30 minutter, så er vi snart i mål 🙂

HVORDAN WRAPPER VI?

  1. Legg ca. 1 ss med fyll i midten av dumplings arket. Spre litt vann rundt hele kanten.
  2. Brett arket sammen og klyp kun på midten av arket.
  3. Lag to brett innover på den ene siden. Husk å klem kantene fast sammen, slik at de ikke slipper opp under dampingen.
  4. Lag også to brett til på motsatt side.

Damp disse med en bambusdamper eller andre dampere i ca. 13-15 minutter.

Serveres gjerne med kinesisk soyasaus, black vinegar og chiliolje 🙂 Så smakfull og fullpakket med gode aromaer!

TIPS:

  • Jeg har brukt litt tykkere dumplingswrapper, og damper dermed ca. 3 minutter lengre enn vanlig. Du kan også fint bruke vanlig Gyoza wrappers fra asiatiske matbutkikker.
  • Jeg bruker kinesisk soyasaus for en autentisk smak. Dette kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker, sammen med bambus damper og white shimeji sopp.

For andre varianter av dumplings oppskrifter, ta en titt her 🙂

Håper dere vil teste disse nydelige dumplingsene, og still meg gjerne spørsmål på Instagram eller Facebook ettersom det er en feil med kommentarfeltet på bloggen – jeg har svart på alle kommentarer, så sjekk gjerne innboksen til mailen/søppelkurven dersom dere ikke ser svaret på bloggen. Neste gang kommer en nudel oppskrift for dere nudel-elskere 🙂
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*