Crispy Chicken Bao Buns Med Kålsalat

God tirsdag alle sammen 🙂

Bao buns er blitt super trendy de siste årene, og hjemme hos oss er gleden stor hver gang vi skal lage en ny variant 🙂 Det er nemlig kun fantasien som setter grenser på hva du kan fylle dine buns med. Alt fra kylling, biff og reker, til vegetar versjoner som tofu og grønnsaker. Det som trekker super god bao buns opp for meg, er det sprø tilbehøret eller spennende sauser. Derfor har jeg laget en herlig versjon av bao buns til dere i dag, fylt med sprø og syrlig kålsalat, som gir en fin balanse med den frityrstekte kyllingen 🙂

ingredienser til 8 bao buns

  • KYLLING MARINADE
  • 4 beinfrie kyllinglår

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss honning

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • MELBLANDING
  • 75 g panko

  • 1 egg

  • 4 ss mel

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • KÅLSALAT
  • 100 g hodekål

  • 1 gulrot

  • 2 ss majones

  • 1 ss lime saft

  • 1/4 ts salt

  • TILBEHØR
  • 8 fryste bao buns

  • Koriander

FREMGANGSMÅTE:

Start med å marinere kyllingen sammen med ingrediensene over. La kyllingen marineres i minst 30 minutter.

I mellomtiden kan du lage kålsalaten ved å kutte hodekål og gulrot i tynne strimler. Legg grønnsakene oppi en bolle og bland inn majones, lime saft og salt. Oppbevares i kjøleskapet frem til du skal dandere bao buns.

Når kyllingen er ferdig marinert, setter du opp en bolle med mel, salt og pepper, en annen med pisket egg og det tredje med panko. Gjør følgende:

1. Vend kjøttet i melblandingen, slik at begge sider og kantene er godt dekket med mel. Rist av slik at det kun ligger et tynt lag på kjøttet. 
2. Vend kjøttet i egget på begge sider og sørg for at kantene også er godt dekket. 
3. Legg til slutt kjøttet i pankoen, dekk begge sider og alle kantene, og press pankoen godt i kjøttet. 
4. Du kan gjerne panere alle bitene før du steker dem. Stekes i ca. 3-4 minutter på hver side. Ta oljen renne av på en rist eller papir. 

Fryste bao buns tar ca. 10 minutter å dampe, så husk å legge de til damping mens du frityrsteker kyllingen 🙂

Jeg deler hvert kylling stykket i 2-3 biter, avhengig av hvor store de er. Deretter åpner du opp bao buns. Legger på litt koriander, kylling og topper med kålsalat. Hver bit er fullpakket med herlige smaker 🙂

TIPS:

  • Du kan gjerne marinere kyllingen dagen/kvelden før. Da trekker kyllingen i seg all marinaden og får enda mer smak.
  • Panko / breadcrumbs kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker og dagligvare butikker som f.eks. Kiwi/Meny.
  • Fryste bao buns kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ta en titt på flere bao buns oppskrifter her 🙂

Håper dere vil teste disse smakfulle bao bunsene! I morgen kommer forresten en nudelsuppe som flere har etterspurt, gleder meg masse til å dele!
Klem TuTu 🙂

10
Kommenter

Legg inn en kommentar

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Britt Inger
Guest
Britt Inger

Hvordan damper du fisken? Ser ut som at du setter tallerkenen oppi en veldig stor kjele med rist i bunnen? Er det andre måter å gjøre det på hvis man ikke har så stor kjele? Jeg har sånn rist til å dampe grønnsaker på, men da vil kanskje fiske falle fra hverandre når den tas opp fra risten? 🤔

Liv Marit
Guest
Liv Marit

Får du kjøpt frosne bao i vanlig butikk? Eller må man gå i en asiatisk?

Charlotte
Guest
Charlotte

Har prøvd denne retten, helt Nyyydelig😍😋

Siri Ådalen
Guest
Siri Ådalen

Hei! Hvor mye olje bruker du til vårløksoljen?

Inger-Lise
Guest
Inger-Lise

Hei hva type eddik bruker du 😊