God tirsdag fine dere 🙂
I dag er jo Verdens vegetardag, og jeg vil derfor introdusere denne nydelige koreanske Bibimmyeon 🙂 Samboeren sa faktisk at denne hans nye favoritt nudel-rett, og jeg må nesten si meg enig!
Det beste med denne retten er de ulike sprø grønnsakene, den chewy nudelen og den spicy, syrlige chilisausen. Om noen av dere elsker bibimbap, så kan smakene til denne 30-minutters nudelen minne om den 🙂
ingredienser for 2 porsjoner
Koreansk jolmyeon nudler for 2 porsjoner
200 g bønnespire (1 ts sesamolje og ¼ ts salt)
150 g bok choi
100 g gulrot i strimler – 2 stk (1 ts vegetar oystersaus og ¼ ts salt)
2 egg (kan sløyfes)
10 shitake sopp i tynne biter (1 ts vegetar oystersaus, 1 ts soysaus og ½ ts sukker)
Matolje til steking
- CHILI SAUS
2 ss koreansk chili paste (Gochujang)
1 ss sesamolje
1 ½ ss soyasaus
1 ts sukker
2 ts koreansk brunt riseddik / eddik
1 ts ristet sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å koke nudler etter anvisning på pakken og skyll med kaldt vann. La vannet renne ut gjennom en sil.
- Lag deretter chili sausen ved å blande sammen alle ingrediensene, og sett til side.
- Deretter kan du steke alle grønnsakene hver for seg med litt matolje sammen med smakstilsetninger som anvist i ingredienser-listen over. Merk at grønnsakene skal fortsatt være sprø, så det er snakk om et par minutters steketid.
- Stek til slutt et speilegg per porsjon like før du skal servere retten. Ha ingrediensene hver for seg i egen bolle, slik at alt er klart til dandering 🙂
Bibim betyr å mikse, og myeon er det koreanske navnet på nudler. Så her kan du enten velge å blande alle ingrediensene godt sammen i en stor bolle. Eller legge alle ingrediensene fine ved siden av hverandre, så kan de som skal spise velge hvor mye chilisaus de ønsker, og blande opp porsjonen sin selv 🙂
TIPS:
- Jolmyeon nudler er chewy og gode i konsistensen. De kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Koreansk brunt ris eddik har et søtere hint i smaken, men du kan også smake til med vanlig eddik.
Ta en titt på andre koreanske oppskrifter her! Og andre nudel-retter her 🙂
Håper dere vil teste vår nye favoritt til Verdens vegetardag i dag 🙂 Ønsker alle en riktig fin dag videre,
Klem TuTu