Udon er noe vi alltid er på utkikk etter når vi er ute og reiser. Jeg elsker de chewy nudlene, den smakfulle kraften og alle de forskjellige toppingene man kan velge i mellom. Det frister ekstra mye med en varm bolle udon suppe for tiden, nå som sommeren har tatt farvel.
Derfor har jeg satt sammen en kjempe enkel udon som ikke tar deg den lange tiden å lage! Denne er satt sammen med en kraft med smak av umami, og toppes med saftig soyamarinert biff 🙂
Ingredienser for 2 udon boller
- KRAFTEN
7 dl vann
30 g bonito flakes
3,5 ss soyasaus
3 ss mirin
1 ts sukker
1/4 ts salt
- BIFFMARINADE
250 g mødbrad
1 ss honning
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
En vårløk (Kun den hvite delen)
Matolje til steking
- TILBEHØR
Udon for 2 porsjoner
Den grønne delen av vårløken
FREMGANGSMÅTE:
Start med å marinere biffen med alle ingrediensene i listen. La den marineres mens du koker kraften.
Kombiner alle ingrediensene til kraften i en kjele på høy varme. Gi den en skikkelig opptok på 3-5 minutter, før du skrur varmen ned til lav, og la kraften trekke i ca. 10 minutter til.
Ha litt matolje i en stekepanne, og stek biffen raskt på medium høy varme til den er gjennomstekt.
Legg udon nederst i bollen, og hell halvparten av kraften i hver bolle. Topp med biff, vårløk og litt sesamfrø om ønskelig.
Da har du en super god og varm udon nå i dette kalde høstværet 🙂
TIPS:
- De fleste asiatiske ingrediensene er kjøpt fra asiatiske matbutikker, bortsett fra den japanske soyasausen(stor flaske), med merket Kikkoman som finnes på blant annet Kiwi/Meny.
- Udon også er kjøpt fra en asiatisk matbutikk. De koker jeg rett opp før servering, slik at den løser seg opp fra formen. Du kan også bruke fryste.
- Bonito flakes gir en utrolig god umami smak til kraften. Dersom du ikke har dette, kan det anbefales å bruke litt buljong i kraften.
Håper dere vil teste denne herlige nudelsuppen her, som virkelig varmer hele sjela 🙂 Ønsker dere en riktig fin dag videre,
Klem TuTu