Jeg elsker risnudler og sommerruller, to av rettene dere har fått sett mye av her på bloggen 🙂 I dag flettet jeg mine to favoritter i samme rett, og lagde en super frisk og god variant av sommerruller sammen med stekt biff, risnudler og grønnsaker. Denne retten er både enkel å lage, super frisk i smaker, og fylt med herlige ingredienser og konsistenser!
Ingredienser for ca. 8 ruller
400 g biff
2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1 ss fiskesaus
1 ss sesamolje
1 ss sukker
1 ss honning
1 ts five spice
1/4 ts pepper
2 fed hakket hvitløk
Matolje til steking
1 løk i skriver til steking
- FISKESAUS DIPP
1 dl vann
2 ss sukker
2 ss fiskesaus
1/2 lime
1 fed finhakket hvitløk
Chili
- TILBEHØR
Rispapir
Risnudler
Agurk
Koriander
Peanøtter
FREMGANGSMÅTE:
Start med å blande sammen marinaden i en bolle. Skjær biffen i tynne skiver, ca 0,5 cm. Legg den oppi marinaden og la bollen stå i minst 30 minutter.
Lag deretter fiskesausen som vi skal ha over nudelen. Kok opp vann og rør ut sukker og 1 dl av vannet i en bolle til sukkeret er oppløst. Ha i fiskesaus og sett blandingen til avkjøling. Når sausen er avkjølt, smaker du til med limejuice før du tilsetter hakket hvitløk og chili oppi sausen.
Når biffen er ferdig marinert, varmer du litt matolje på medium høy varme og tilsetter biffen og løken. Jeg steker i maks 3 minutter på en ordentlig varm panne slik at biffen ikke blir tørr, men saftig og god.
HVORDAN RULLER VI?
PS! Jeg har lagt ut step-by-step bilder tidligere på bloggen som du kan sjekke ut her, for video, sjekk høydepunkter på instagram 🙂
- Start med å dyppe i rispapir i vann i maks 3 sekunder.
- Legg deretter risnudler, agurk, koriander og syltede gulrøtter midt på rispapiret.
- Topp med noen biter biff og løk, og brett det rispapiret som er nærmest deg over alle ingrediensene, og rull over en gang.
- Brett inn kantene inn mot midten, og rull hele veien fremover.
Tada!! Da har du noen super gode sommerruller med biff og grønnsaker 🙂 Server med fiskesaus dippen!
Jeg liker å ha litt peanøtter på toppen, eller inni rullen om du foretrekker det.
TIPS:
- Jeg syns risnudler smaker best når vannet har fått rent fra seg skikkelig etter koking. Da trekker sausen også mye bedre inn. Jeg pleier som regel å koke nudelen min noen timer i forveien.
- Du kan også erstatte 1 ss sukker med 1 ss honning ekstra.
- Du kan gjerne servere alle ingrediensene på bordet, sammen med en stor bolle lunkent vann, så kan alle rulle sine egne sommerruller selv 🙂
- Fiskesaus kommer i mange ulike merker og smaken varierer derfor etter hvilket merket du bruker. Smak derfor til før servering.
- Andre sommerrull-oppskrifter finner du her, og flere vietnamesiske oppskrifter finner du her 🙂
Ønsker dere en fin onsdag videre,
Klem TuTu